Nieuws uit de Brugse regio

Illegale parking Montanus Hotel wordt buurtparking met 47 parkeerplaatsen

Illegale parking Montanus Hotel wordt buurtparking met 47 parkeerplaatsen
Brugge, dinsdag 1/4/2014. Naar aanleiding van het vroegere oneigenlijk en onduidelijk gebruik van de parking op het binnengebied achter Hotel Montanus in de Nieuwe Gentweg 80 door het bedrijf Vinci Park werd een nieuwe vergunning aangevraagd aan het stadsbestuur. Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) leverde onlangs de stedenbouwkundige vergunning af waardoor de parking op de binnengrond achter Nieuwe Gentweg 80 definitief wordt ingericht als buurtparking. De uitbreiding van de parking wordt een verderzetting van het oorspronkelijk concept, dit is met veel groen, bomen en parkeerstroken met versterkt gras. In totaal worden er 47 parkeerplaatsen voorzien, waarvan 3 voor mindervaliden.

Weg met betaalautomaat

De expliciete verplichting wordt opgelegd om de betaalautomaat weg te nemen om aldus het karakter van de buurtparking te garanderen. Er wordt een overdekte fietsenstalplaats voorzien voor 10 fietsen om het comfort voor de buurtbewoners te optimaliseren.

'De inrichting van een buurtparking sluit aan bij het mobiliteitsplan Brugge. Het voldoet aan het uitgangspunt van het parkeerbeleid in de binnenstad waarbij het parkeren voor bewoners bevorderd wordt, aldus Franky Demon (CD&V).

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer over Verkeer    Ruimtelijke Ordening    Mobiliteit    Politiek    CD&V    Franky Demon    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag