Nieuws uit de Brugse regio

67 kilogram coca´ne in jacht in Blankenberge

67 kilogram coca´ne in jacht in Blankenberge
Brugge, vrijdag 11/4/2014. In de jachthaven van Blankenberge heeft de politie 67 kilogram coca´ne aangetroffen. De drugs zaten verstopt op een jacht en hebben een geschatte straatwaarde van ruim 3 miljoen euro. Twee mensen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden, ze verschijnen morgen voor de raadkamer.

Burgemeester Patrick De Klerck (Open VLD) benadrukte bij de bekendmaking van de recordvangst "de goede samenwerking tussen de lokale politiezone Blankenberge-Zuienkerke en de Scheepvaartpolitie. Als er aanwijzingen zijn dat er drugs gesmokkeld worden of omdat andere politiediensten hierom verzoeken, wordt er tot onderzoek overgegaan. De Scheepvaartpolitie beschikt daarvoor onder meer over een rummageteam dat uitgerust is met bijzonder materieel voor grondige doorzoekingen op en rond vaartuigen."

Overleg

"Onlangs was er nog een overleg tussen de verschillende bevoegde commissarissen van de lokale politie en de scheepvaartpolitie om de werken goed op elkaar af te stemmen. Er werd eerder ook reeds een samenwerkingsprotocol uitgewerkt. Dit werpt duidelijk vruchten af!" besloot Patrick De Klerck.

(FN-Meegedeeld-Blankenberge)
Meer over Brugs Ommeland    Politiek    Open VLD    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag