Cultuur en evenementen

Ann De Bie interviewt Marente de Moor, Abdelkader Benali en Jan Vantoortelboom

Op de agenda voor Brugge op zondag, 4/5/2014:

Brugge, vrijdag 28/3/2014. In 'Lees Meer!', het boekenprogramma van de Openbare Bibliotheek Brugge, vertellen drie auteurs over hun nieuwste roman. Dit seizoen treedt Vrt-journaliste Ann De Bie als gastvrouw op. Ze interviewt op 4 mei Marente de Moor, Abdelkader Benali en Jan Vantoortelboom in het Brugse Concertgebouw. Op het eind van het programma wordt per auteur een boek verloot onder de aanwezigen.

Marente de Moor

Marente de Moor (Nl.) verwierf naambekendheid als winnares van de AKO-Literatuurprijs 2011 met 'De Nederlandse maagd'. In 2013 verscheen de opvolger 'Roundhay, tuinscène', waarin de Moor terugkeert naar de prille dagen van de cinematografie. Als uitvinder van de bewegende film belandt Valéry Barre in een wereld van moordende concurrentie en jacht op patenten. Hij vreest dat zijn uitvinding voor een inhoudsloze beeldcultuur zal zorgen. Het boek plaatste de Moor in elk geval al op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2014.

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali is een Nederlandse schrijver en tv-presentator. Voor het tv-programma 'Benali Boekt' interviewt hij bekende Nederlandse schrijvers. In 2003 haalde hij de Libris Literatuurprijs binnen met 'De langverwachte'. Vorig jaar verscheen 'Bad boy', over hoe je een identiteit opbouwt als je tussen twee culturen leeft. Een thematiek die vaak terugkomt in zijn (journalistiek) werk. Zijn nieuwe roman 'Montaigne, een indiaan en de neus van Max Kader' wordt in mei 2014 verwacht.
Benali bleek onverwachts verhinderd voor de editie van 23 februari, maar bevestigde zijn komst op 4 mei.

Jan Vantoortelboom

Jan Vantoortelboom belicht in 'Meester Mitraillette' het lot van deserteurs in de Eerste Wereldoorlog: de executie. Onderwijzer David Verbocht staat in het eerste hoofdstuk van het boek al voor het vuurpeloton. De daaropvolgende hoofdstukken vertellen hoe het zover kon komen. 'Meester Mitraillette', de tweede roman van deze in Zeeuws-Vlaanderen wonende West-Vlaming, werd Boek van de Maand in het Nederlandse tv-programma De Wereld Draait Door. Vantoortelbooms eerste boek 'De verzonken jongen' was in 2011 goed voor de Bronzen Uil (prijs voor beste debuut).

Zondag 4 mei 2014 om 11.00 uur in het Concertgebouw Brugge (kamermuziekzaal), 't Zand 34, 8000 Brugge
Toegang: 8 euro / Vrienden van de Biekorfbibliotheek: 6 euro / senioren: 6,95 euro /
Discoverypas: 4,50 euro

Organisatie: Openbare Bibliotheek Brugge i.s.m. Concertgebouw Brugge en Boekhandel De Reyghere

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer op www.brugge.be/cabrio
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Eenmalig    Concert    Jongeren    Andere Culturen    Literatuur    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag