Nieuws uit de Brugse regio

Goedkoper en meer bussen naar Brugse voorsteden


Brugge, zondag 1/8/2004. In antwoord op een vraag van gemeenteraadslid (ook Minister) Renaat Ramon heeft het Brugs stadsbestuur beslist om in het kader van het mobiliteitsplan het goedkope busstadsnet van de lijn uit te breiden. In de praktijk betekent dit dat, vanaf oktober, voor 1 Euro in heel de Brugse regio zal kunnen worden gereden.

1 Euro

Het tarief van het stadsnet, nl 1 euro, wordt uitgebreid tot Zeebrugge, Zwankendamme, Lissewege en Dudzele en zelfs tot het voorstadsnet, met name tot de volgende woonkernen van de omliggende gemeenten: Oostkerke, Damme, Moerkerke, Oedelem, Oostkamp, Veldegem, Loppem, Zedelgem, Snellegem, Jabbeke, Varsenare, Stalhille, Houtave, Meetkerke en Zuienkerke.

Dit houdt voor de stad Brugge wel een extra kost kost in want de stad zal het tarief boven 1 euro zowel van biljetten of lijnkaarten zelf betalen aan de Lijn. Niemand betaalt dus nog meer dan 1 euro per verplaatsing, ongeacht het aantal zones dat men doorreist.

Meer bussen

De deelgemeenten Zeebrugge, Lissewege en Zwankendamme krijgen een bovendien ook een belbus met een uurfrequentie waar nu amper 2 bussen per dag rijden.

Ook 's avonds

Voor dezelfde gemeenten plus Dudzele wordt het aanbod 's avonds ook uitgebreid met avondlijnen, in de weekends zelfs tot 2u 's nachts. Ook op de verbindingen naar Damme en Beernem worden avondlijnen voorzien.

Het college voorziet dat het plan, na goedkeuring door de gemeenteraad in februari 2004, in werking zal treden op 15 oktober 2004.

(FN-Meegedeeld)
Meer over Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag