Cultuur en evenementen

Tentoonstelling: Zeebrugge tijdens de Eerste Wereldoorlog

Op de agenda voor Zeebrugge tot zaterdag, 26/4/2014:

Zeebrugge, dinsdag 22/4/2014. Van woensdag 23 tot en met zaterdag 26 april a.s. vindt in het Gemeenschapshuis Zeebrugge, Marktplein 12, de tentoonstelling 'Zeebrugge tijdens de Eerste Wereldoorlog' plaats. Deze is gratis te bezoeken, van 10.00 tot 18.00 uur.

De tentoonstelling is een initiatief van de heer Chris Vantorre, met medewerking van privéverzamelaars en plaatselijke bedrijven, diensten en verenigingen.

Het uitgangspunt van de tentoonstelling is het dagelijks leven van de Zeebruggenaar, van net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog tot de heropbouw erna. Er zullen originele stukken te bezichtigen zijn uit deze periode.

Naast de grote gebeurtenissen, zoals de raid op Zeebrugge, is er veel aandacht voor de 'kleine kanten' van het dagelijks leven in een oorlogsperiode. Dit zijn vaak gebeurtenissen of verhalen die minder bekend zijn bij het grote publiek, maar een grote indruk nalieten op het plaatselijke (dorps)leven.

Verenigingen die moeilijk binnen de vooropgestelde openingsuren kunnen langskomen, mogen steeds contact opnemen met de organisatie voor praktische afspraken.

De organisatoren willen iedereen uitnodigen op zaterdag 26 april om 15.00 uur in het Gemeenschapshuis Zeebrugge voor het optreden van de Koninklijke Fanfare
Sint-Cecilia Passendale. Zij brengt een uitgebreid repertoire van muziek vanuit de tijdsperiode van de Eerste Wereldoorlog. De toegang tot dit concert is gratis.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Contacteren via mail buurtwerkzeebrugge@brugge.be
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Concert    Geschiedenis    Zeebrugge    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag