Nieuws uit de Brugse regio

Bombardier start revisie 20 Kusttrams van De Lijn

Bombardier start revisie 20 Kusttrams van De Lijn
Brugge, dinsdag 13/5/2014. De Lijn laat 20 van de 48 Kusttrams reviseren. Het gaat om een investering van 6,4 miljoen euro. De Brugse vestiging van Bombardier zal de revisie uitvoeren.Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits wil hiermee de beschikbaarheid van de huidige Kusttram voor de reiziger verzekeren tot de komst van nieuwe voertuigen.

Overbrugging tot levering nieuwe Kusttrams in 2018

In februari van dit jaar zette de Raad van Bestuur van De Lijn het licht op groen voor de aankoopprocedure van 146 nieuwe trams, waaronder 62 Kusttrams. Dat is de grootste trambestelling ooit in de geschiedenis van De Lijn. Als de procedure vlot verloopt, zullen de eerste nieuwe Kusttrams vanaf 2018 in het straatbeeld verschijnen. Om de inzetbaarheid ondertussen te blijven garanderen, is een beperkte structurele revisie de Kusttrams nodig. Nu gaat het om 20 voertuigen, dat aantal kan later nog uitgebreid worden. De revisie gaat om onder meer de buitenkant, de deuren en een aantal technische onderdelen. Het interieur werd eerder al onder handen genomen. De Kusttrams van De Lijn zijn gemiddeld 30 jaar oud.

Drie jaar werkgelegenheid voor Bombardier

De Brugse vestiging van Bombardier Transportation zal de revisie uitvoeren. Daar werden de Kusttrams ook gebouwd, gerenoveerd en onderhouden. Het contract biedt drie jaar werkgelegenheid aan een volledig team van revisie-experts.

(FN-Meegedeeld-HC)

FN
Meer over Techniek    Tewerkstelling    Mobiliteit    Sint-Michiels    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag