Verkeer

Aanleg rotonde op het kruispunt van de Doornstraat met de Koning Leopold III-laan

Werken in Brugge tot woensdag, 15/10/2014:

Brugge, zaterdag 24/5/2014. De Stad Brugge gaf de opdracht aan aannemer Verkinderen uit Langemark om de voetpaden, de parkeerstroken en de riolering in de Doornstraat en op het kruispunt van de Doornstraat met de Koning Leopold III-laan heraan te leggen. De totale duur van deze werkzaamheden bedraagt 125 werkdagen. De ingrijpende werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd.

Fase 1 betreft de aanleg van een rond punt op het kruispunt van de Koning Leopold III-laan met de Doornstraat. Deze fase start op maandag 26 mei en duurt tot half oktober.

Op maandag 26 en dinsdag 27 mei breekt de aannemer het kruispunt op. Na de opbraak gaan de nutsmaatschappijen aan de slag om de leidingen voor gas, water en elektriciteit na te zien en waar nodig te vervangen. Zo heeft de TMVW op deze locatie zware leidingen liggen die vervangen moeten worden. Om de hinder te beperken de watervoorziening zal tijdelijk onderbroken moeten worden wordt dit 's nachts uitgevoerd, meer bepaald in de nacht van 15 op 16 juni.

Na het nachtwerk van TMVW gaat Eandis er aan de slag. Onder normale (weers)omstandigheden zullen al deze werkzaamheden tegen 30 juni voltooid zijn.

Vanaf 30 juni tot ongeveer half oktober gaat aannemer Verkinderen dan van start met de werkzaamheden aan de riolering en de eigenlijke aanleg van de rotonde.

Terwijl het kruispunt onderbroken is, wordt er van de gelegenheid gebruikt gemaakt om enkele betonplaten ter herstellen in de Koning Leopold III-laan ter hoogte van de school De Boomhut, en dit wellicht vanaf 2 juni.

Verkeersverloop en maatregelen tijdens fase 1
Het kruispunt van de Koning Leopold III-laan met de Doornstraat wordt uiteraard afgesloten voor het verkeer, en dit vanuit alle rijrichtingen. Het verkeer van zowel de Gistelse Steenweg als van de Torhoutse Steenweg wordt omgeleid via de Expresweg. De wijk Hermitage en omliggende blijft bereikbaar via de Diksmuidse Heerweg. Voetgangers en fietsers volgen tijdelijk een omleiding via de Diksmuidse Heerweg en naargelang de bestemming - de Robrecht van Vlaanderenlaan en het Kloosterveld of Ter Straten en de Lange Molenstraat. Van zodra de veiligheid dit toestaat wordt er voor de voetgangers en fietsers een doorgang voorzien op het kruispunt zelf.

Ook de bussen van De Lijn, lijn 25 Sint-Willibrordus, volgen een alternatieve route via de Diksmuidse Heerweg. De haltes Boomhut, Jan Breydel en Karel de Goede worden tijdelijk niet bediend. De haltes Sint-Willibrordus en Diksmuidse Heerweg worden tijdelijk gehouden in de Diksmuidse Heerweg zelf.

Fase 2 behelst de heraanleg van de riolering, de voetpaden en de parkeerstroken in het gedeelte van de Doornstraat tussen de Koning Leopold III-laan en de Lange Molenstraat. Hiermee start aannemer Verkinderen op 9 juni. De werkzaamheden duren wellicht tot eind januari 2015.

Het plan van deze werkzaamheden ligt ter inzage in
- de Communicatiedienst, Burg 11, 8000 Brugge - t 050 44 80 00. Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.
Op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur (niet in juli en augustus). Vraag naar het plan Polderstraat.
- de gemeenteafdeling van Sint-Andries , Gistelse Steenweg 524 8200 Sint-Andries open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, op dinsdag van 14.00 tot 18.00 uur, op woensdagnamiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.45 uur.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer op www.brugge.be/plannen
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag