Verkeer

Heraanleg riolering, voetpaden en parkeerstroken in de Doornstraat

Werken in Brugge tot zaterdag, 31/1/2015:

Brugge, zaterdag 24/5/2014. De Stad Brugge gaf de opdracht aan aannemer Verkinderen uit Langemark om de voetpaden, de parkeerstroken en de riolering in de Doornstraat en op het kruispunt van de Doornstraat met de Koning Leopold III-laan heraan te leggen. De totale duur van deze werkzaamheden bedraagt 125 werkdagen. De ingrijpende werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd.

Fase 1 betreft de aanleg van een rond punt op het kruispunt van de Koning Leopold III-laan met de Doornstraat. Deze fase start op maandag 26 mei en duurt tot half oktober.

Fase 2 behelst de heraanleg van de riolering, de voetpaden en de parkeerstroken in het gedeelte van de Doornstraat tussen de Koning Leopold III-laan en de Lange Molenstraat. Hiermee start aannemer Verkinderen op 9 juni. De werkzaamheden duren wellicht tot eind januari 2015.

In voorbereiding hierop start de nv Van Hecke uit Temse in opdracht van Synductis met het aanleggen van leidingen. Synductis is een samenwerkingsverband tussen verschillende nutsbedrijven. Het zorgt ervoor de werkzaamheden van de verschillende nutsbedrijven op elkaar af te stemmen met als doel minder hinder en een snellere, goedkopere dienstverlening. De aannemer start hiermee op 26 mei op hetzelfde moment dat aannemer Verkinderen het kruispunt opbreekt - en zal wellicht tegen 30 juni klaar zijn.

Aan de kant van het voetbalstadion worden het voetpad en de parkeerstrook ingenomen voor het aanleggen van gas- en elektriciteitsleidingen tussen de Koning Leopold II-laan en de Lange Molenstraat. Aan de kant van de onpare nummers wordt het voetpad en de parkeerstrook ingenomen tussen de Lange Molenstraat en de Betferkerklaan voor de aanleg van telefoonleidingen.

Tijdens deze werkzaamheden blijft verkeer mogelijk op de rijbaan. Er wordt parkeerverbod ingevoerd ter hoogte van de werkzaamheden. Voetgangers volgen het voetpad aan de kant waar niet gewerkt wordt.

Op 9 juni begint aannemer Verkinderen dan met de eigenlijke tweede fase. Ondertussen is aannemer Van Hecke ver genoeg opgeschoten zodat beide aannemers elkaar niet hinderen.

In de Doornstraat tussen de Koning Leopold III-laan en de Lange Molenstraat wordt er, in de voetpadzone aan de kant van de pare huisnummers, een nieuwe riolering aangelegd. Aan beide zijden worden de trottoirs en de parkeerstroken heraangelegd.
In de vernieuwde Doornstraat heeft de rijweg een breedte van 6 m. Daarop wordt aan weerszijden een fietssuggestiestrook aangebracht in rood asfalt van 1,5 m.

Verkeersverloop en maatregelen tijdens fase 2.
In de Doornstraat wordt er kant per kant gewerkt om de hinder tot een minimum te beperken. Er wordt enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Voetgangers en fietsers kunnen steeds door tot aan Ter Straten. Fietsers stappen af ter hoogte van de werkzaamheden.

Het plan van deze werkzaamheden ligt ter inzage in
 de Communicatiedienst, Burg 11, 8000 Brugge - t 050 44 80 00. Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.
Op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur (niet in juli en augustus). Vraag naar het plan Polderstraat.
 de gemeenteafdeling van Sint-Andries , Gistelse Steenweg 524 8200 Sint-Andries open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, op dinsdag van 14.00 tot 18.00 uur, op woensdagnamiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.45 uur.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer op www.brugge.be/plannen
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag