Nieuws uit de Brugse regio

Uitslagen Kamer Kieskanton Brugge met 182 van de 186 bureaus geteld

Uitslagen Kamer Kieskanton Brugge met  182 van de 186 bureaus geteld
Brugge, zondag 25/5/2014. Het tellen gaat gestaag vooruit en de Brugse stemmentellers zijn voor de kamer inmiddels op 182 van de 186 bureaus geland, wat deze cijfers toch zekere betrouwbaar moet moet maken: met nog 4 bureaus te gaan noteren wij:

Voor de kamer is N-VA ook in Brugge de grootste met 29,81%, met Pol Van Den Driessche als lijstduwer en arts An Capoen op de vierde plek, en flirt met de magische 30 dus. De 2e grootste partij wordt CD&V, die in deze nog steeds voorlopige cijfers 20,11% van de stemmen haalt, met Brugs schepen Franky Demon op de vierde plek, terwijl sp.a met burgemeester Renaat Landuyt als kopstuk op dit moment maar 17,28 procent haalt en dus derde wordt in Brugge.
OpenVld met Jasper Pillen op de vierde plek haalt 13,68% en Groen blijft met 9,67 net onder de verhoopte 10% percent.
Vlaams Belang wordt ook in Brugge van de kaart geveegd (4,51%), LDD (2,73%) en PVDA+ (1,57) procent halen dus, in deze voorlopige cijfers, net als de nog kleinere splinterpartijen (zie grafiek) de kiesdrempel niet in Brugge.

(FN-Eigen Berichtgeving/Grafiek: MF)
Meer over Politiek    CD&V    N-VA    Groen    Vlaams Belang    Open VLD    sp.a    Pol Van Den Driessche    Jasper Pillen    Franky Demon    Verkiezingen    Gudrun Platevoet    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag