Verkeer

Ernstige verkeershinder door asfalteringswerken N31-Chartreuseweg

Werken in Brugge tot vrijdag, 6/6/2014:

Brugge, zaterdag 24/5/2014. Vanaf maandag 26 mei starten asfalteringswerken op de N31 Expresweg in Brugge, ter hoogte van de werken voor de aanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex aan de Chartreuseweg. De werkzaamheden zullen twee weken in beslag nemen en voor ernstige verkeershinder zorgen.

De werkzaamheden gebeuren in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest. Ze omvatten het affrezen en asfalteren van de rechterrijstroken, de pechstroken en de aansluitingen met de nieuw aangelegde op- en afrit van de N31/E403 ter hoogte van de Chartreuseweg. Indien alles vlot verloopt, zal kort na deze werken de nieuwe op- en afrit naar de Chartreuseweg komende van de E403/E40 en omgekeerd in dienst genomen kunnen worden. De ingebruikname van de nieuwe fietsersbrug is voorzien tegen het begin van de zomer.

Om de werken te kunnen uitvoeren wordt het verkeer op de N31 over een afstand van 800 meter op 1 rijstrook gebracht en dit in beide richtingen. Dit zal ernstige verkeershinder veroorzaken, in het bijzonder tijdens de spitsuren. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt op gewone weekdagen lange files op de N31 die tot 10 km op de E40 en E403 kunnen reiken. Op de feestdag donderdag 29 mei organiseert Stad Brugge de Heilige Bloedprocessie. AWV en Stad Brugge raden alle deelnemers en bezoekers aan om die dag met de fiets of de trein naar Brugge te komen.

Het einde van de werken is voorzien op 6 juni.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Andries    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag