Nieuws uit de Brugse regio

Scala betovert Burg op vooravond 11 juli

Scala betovert Burg op vooravond 11 juli
Brugge, vrijdag 11/7/2014. Donderdag 10 juli 2014, op de vooravond van de Vlaamse feestdag stond het inmiddels vrijwel wereldberoemde koor Scala voor een volgelopen Burg. Geen regen, en dat was gezellig voor de talrijke aanwezigen.
Scala opende met enkele nummers uit hun nieuwste cd " Black Moon", o.a. "White Moon". Nog 2 nrs. werden gebracht allen van de hand van Steven K. de toetsenist. Dan werd "Yellow" van Coldplay ingezet, het genre songs ( covers ) waarvoor Scala bekend is. Ook nieuw materiaal werd gebracht en dit voor de eerste keer. Drie nummers in het teken van de grote oorlog. " Where are all the Flowers Gone ", gezongen door de Bruggeling Filip Huyghebaert. De Engelse soldaten zongen geen triestige liedjes tijdens deze woelige jaren, dit bleek uit de twee covers, "Hush,..." en "Oh What a Lovely War". Alleen op de bindteksten viel wat aan te merken.
Andere nummers die ze zongen , " Fat Bottomed Girls ", " Masquerade " ... Stijn dirigerend en Steven achter de piano geruggesteund door gitaren, bas en drum. Brugge bewierokend, insinuaties op Reggie,... de geboorte van een kleine, ja Steven was vader geworden en het nummer "Kleine Man" zweefde over de hoofden. " Het is altijd gemakkelijker om een nummer te schrijven in je eigen moedertaal, en ook poŽtischer " zei Steven en dit klinkt nog altijd even gevoelig en mooi.
Dat Scala tot de wereldtop behoort is een feit want reeds in 2010 werd een nummer van hen gebruikt in de film " A Social Network". Toen Scala het Meurisnummer coverden werden ze ook bij het grote publiek bekend. Dit bleek uit het uit volle borst meegezongen en de zwaaiende Reggiehandjes tijdens " Ik Hou van U, geef me een kus ...". Het zat erop, er volgden nog enkele bissen waaronder " Fly Away " dat met momenten echt muzikaal werd voortgestuwd. De Vlaamse feestdag kan niet meer stuk.

(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Eenmalig    Concert    Dans    Jongeren    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag