Verkeer

Zilverstraat onderbroken voor werken aan nutsleidingen

Werken in Brugge tot vrijdag, 22/8/2014:

Brugge, vrijdag 8/8/2014. In de Zilverstraat zijn vanaf de inrit naar de parking Zilverpand tot aan de Korte Zilverstraat werkzaamheden gepland aan de nutsleidingen van Eandis. Dit zijn noodzakelijke voorbereidingswerkzaamheden voor de geplande werkzaamheden aan de nutsleidingen in de Geldmuntstraat, Noordzandstraat en Kopstraat.
De werkzaamheden vinden plaats vanaf 11 augustus tot en met 22 augustus a.s. en worden uitgevoerd door de firma Lamote uit Brugge.

Zilverstraat onderbroken: verkeersmaatregelen
De werkzaamheden vinden hoofdzakelijk plaats in de trottoirzone maar door de werfvoertuigen en materiaal is er ook hinder op de rijweg. Het is dan ook noodzakelijk om de Zilverstraat voor het autoverkeer te onderbreken. Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, kunnen verder gebruik maken van de Zilverstraat.
De Kemelstraat en de Kopstraat worden ook onderbroken ter hoogte van de Zilverstraat omdat er leidingen moeten geplaatst worden over de aansluitingen van deze zijstraten heen. De Kemelstraat wordt toegankelijk via de Steenstraat en het eenrichtingsverkeer wordt er tijdelijk opgeheven.
Het eenrichtingsverkeer in de Kopstraat wordt ook tijdelijk opgeheven.
De rijweg van de Zilverstraat wordt in de mate van het mogelijk 's avonds opnieuw opengesteld voor het verkeer, behalve in de fase van de doorsteek ter hoogte van de Zilverstraat/Kopstraat.

Bereikbaarheid parking Zilverpand
De parking Zilverpand kan men bereiken via de ring, Ezelstraat, Sint-Jakobsstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat en Dweersstraat. Het verlaten van de parking gebeurt via de Wulfhagestraat of Noordzandstraat.
Er wordt een vooraankondiging op 't Zand aangebracht van de onderbreking van de toegang tot de parking Zilverpand in de Zilverstraat.
De aannemer stelt alles in het werk om de parking Zilverpand in de Zilverstraat zo snel mogelijk weer bereikbaar te maken.

Bevoorrading Korte Zilverstraat en Sint-Amandsstraat
De bevoorrading van de Korte Zilverstraat en de Sint-Amandsstraat gebeurt via de Geldmuntstraat en de Sint-Amandsstraat. In de Korte Zilverstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer ingevoerd. Wegrijden gebeurt via de Sint-Amandsstraat naar de Markt.
De parking van het hotel Acacia en van het appartement op de hoek Zilverstraat/Korte Zilverstraat blijven bereikbaar.

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen
Een aantal elementen buiten onze wil om kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden niet op de hier vermelde tijdstippen starten. Het werkschema van de aannemer, de (te natte ) weersomstandigheden kunnen roet in het eten gooien.

Meer informatie over de werkzaamheden?
Met vragen over de uitvoering kan men terecht bij Eandis dienst studies en aanleg - dossieradministratie (t078353534).

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag