Nieuws uit de Brugse regio

Klinkende kroegen sluit af met met een knal

Klinkende kroegen sluit af met met een knal
Brugge, donderdag 28/8/2014. Negen woensdagen lang en een dertigtal artiesten verzorgden de affiche van Klinkende Kroegen. Een massa volk voor de laatste klinkende kroegen woensdag 27 augustus. Op drie plaatsen: Nocturne : Straitjacket, op het Beursplein Ozi One Live Band en Mojo stond op het podium aan 't Risico. De grote massa zou vermoedelijk afzakken naar de Jeruzalemstraat en dit bleek ook zo.
Volgens de politie 500, volgens Filip 5000...

Publiek mee

'J'Ai Criée, …' Karin, Isabel, Chantal,…Christophs Aline. 'Keep on Running', ' I Feel Good '. 21.30 en de ambiance zat er al een kleine drie kwartier in. Commentaar op Brugse politiekers en op andere muzikanten : "N., als jij speelt luisteren we ook en zijn we stil!", op het publiek : 'Mensen doe tog ne kee mee'. Filip, is gekend voor zijn gezellige niet kwetsende uitlatingen, altijd in contact met zijn publiek, een performer pur sang met een stevige entourage. 'Geen pauze want we hebben nog een special guest. Is't goe da we gene pauze pakken ?'. ' Geeraard ik zie je stoan, geen probleem als we je nodig hebben om nog een nummerke mee te doen'. "Geestig hé, geen regen'. Special guest ? Afwachten want Eric Mellaerts stond al op het podium.
'Dames en heren, the one and only Filip Bollaert', riep Eric nog eens.
Eric zingt een stuk uit een nummer van Willem Vermandere ( Duizend Soldaten ) '…de Westhoek, …graven,… duizenden, … soldaten…, sorry de rest ken ik niet meer'. Schakelen over op ' Ain't No Sunshine Anymore'. F&co verlaten het podium. Aankondiging : Peter en Hanne van 't Risico, de extra special guests. Samen zongen en speelden ze drie nrs : een ingetogen versie van een nummer van Kristie Moore, ( Grease ) 'U Better Shape up '. En eindigden met het wondermooie ' Hallelujah '. Peter zei nog iets in de trant zoals Filip ook doet : '… kostelijke groep hier, maar we zingen zelf iets om de kosten te drukken'.
F & co terug op het podium. ' Does Your Mother Know' ( …take it easy ..). ' Born To Be Wild '. ' Mensen doe ginder toch een bitje mee, zowel die van Club als die van Cercle, lap, voila tis ter ut'. Overschakelend op ' Sex on Fire'. Ambiance alom, meebrullen, zingend en dansend. Draagt dan ' Keep on Rocking in the Free World ' op aan het incident op de markt. 'Dit was vreselijk!'. Eric Mellaerts, eindigde nog met, ' Dames en heren applaus voor jullie burgemeester : Filip Bollaert." De muzikanten waren toen al voorgesteld , Carlo van Belleghem, bas, op drum Raf Helsen en op synth ,Gunther Callewaert.

Als bis kregen we onder meer ' Your Wonderfull Tonight'. Het publiek tot aan het podium, op elkaar geplakt om verder te genieten van de sfeer, geen idee hoe lang hij het nog getrokken heeft. Maar het zal wel niet bij deze enige bis gebleven zijn. Klinkende kroegen, onder een mooi weertje, eindigde hier zo in de afgesloten en overvolle Jeruzalemstraat met een knal.

(Patrick stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Concert    Showbiz    Rock/Pop/...    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag