Nieuws uit de Brugse regio

Nieuwe Kantcentrum gaat open

Nieuwe Kantcentrum gaat open
Brugge, donderdag 11/9/2014. Na twee jaar hard labeur wordt op vrijdag 19 september het nieuwe Brugse Kantcentrum in de Balstraat officieel geopend. Vrijdag nog enkel voor genodigden, maar op zaterdag 20 n zondag 21 september zet het Kantcentrum de deuren gratis open voor iedereen. Ook het nieuwe Brugse Kantmuseum zal die dagen gratis te bezoeken zijn!

2 jaar hard werken

Na 2 jaar renovatie- en nieuwbouwwerken (onze foto dateert uit 2012!) opent het nieuwe Brugse Kantmuseum de deuren in de voormalige kantwerkstersschool van de Zusters Apostolinnen in de Balstraat 16. De Brugse architect-scenograaf Koen Bove en curator Hanne Provoost hebben er een interactieve plek van gemaakt waar je kunt kennismaken met kant via ondermeer beeld- en geluidsfragmenten en interviews. Uiteraard zijn er ook tientallen kantstukken te zien, waaronder enkele historische exemplaren. Het Kantcentrum werkt samen met het Bruggemuseum, waardoor er heel wat mooie kanten uit de Brugse stedelijke collectie te zien zullen zijn. Het nieuwe Brugse museum is vanaf maandag 23 augustus 2014 elke dag open van 9u30 tot 16.45 uur.

Veel activiteiten

Elke middag zijn er kantdemonstraties vanaf 14 uur en er is ook een nieuwe kantwandeling uitgewerkt door het Kantcentrum en de Brugse Gidsenbond. In het nieuwe Kantcentrum is er naast het museum ook plaats voor klaslokalen, sanitaire ruimtes, een keuken, een polyvalente ruimte en een winkel. Op 19 september wordt ook een nieuwe website in gebruik genomen.
Dt en nog vl meer wordt duidelijk op zaterdag 20- en zondag 21 september.

(FN-Meegedeeld-NB)

FN
Meer over Geschiedenis    Techniek    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag