Nieuws uit de Brugse regio

167ste Waregem Koerse

167ste Waregem Koerse
West-Vlaanderen, dinsdag 2/9/2014. De 167ste editie van Waregem Koerse zit er weer op, een massa volk, onder nu en dan een stralende zon. Een mengelmoes van de gewone man, politiekers, sportfiguren, acteurs, actrices en andere vip's in de diverse tenten konden weer genieten van een succesrijke hoogdag. De bookies deden nu ook weer gouden zaken met de diverse weddenschappen die afgesloten werden. Het is een dag dat de cocktailjurken en hoge hakken uit de kast gehaald worden, en zeker niet te vergeten : de hoeden. Gekocht of zelf gemaakt, groot of klein, er was weer een enorme variatie. Ieder jaar is er tevens een wedstrijd, verkiezing van de mooiste hoed. Dit jaar geen beelden hiervan, de bevestiging gekregen van Nina De Wolf, administratief bediende Naessens Groep dat we op de lijst stonden. Aan de tent gekomen bleek dat we er niet op stonden. Wat er hier is misgelopen blijft een vraagteken. Dus geen foto's van hoeden, veiling, ... En was er dit jaar een Ronde van Frankrijk tafel ? Geen idee.

Resultaten

Dit jaar kon het paard Martalin met jockey Jérôme Zuliani zijn derde opeenvolgende overwinning behalen. Ze hadden een handicap qua gewicht, maar de strijd bleef spannend. Royal Fou ( winnaar 2011 ) ook uit de stal van Ecurie des Dunes won,( J. Duchêne zou de Gaverbeek induiken, een traditie ), Martalin eindigde derde. Tweede werd Taupin Rochelais ( eveneens Ecurie des Dunes ). Zo had Patrice Quinton zijn drie paarden op het podium. Toch weer iets speciaals voor de Grand Steeple-Chase des Flandres. Tussen enkele rennen door nog een gesprek gehad met Jérôme Zuliani in een shuttlewagen. Dit was zijn laatste race. Hij blijft wel in het wereldje, deze uitstekende jockey van 35 jaar, maar dan als trainer.
Dit jaar won ook voor de eerste maal een vrouwelijke jockey op Waregem (Prix Felix de Ruyck ), de 34 jarige Barbara Guenet, een amateur maar met reeds vele grote overwinningen achter haar naam. Waregem mocht dit jaar ook een toptrainer uit Frankrijk verwelkomen, Guillaume Macaire. Drie van zijn combinaties kwamen aan de start in drie races. Resultaat, een eerste plaats ( Barbara Geunet ) en een vijfde plaats. Bij de drafrijders was het uitkijken naar Christophe Maertens, wereldkampioen in 2007, Europese titels, baanrecord,... Hij moest zich tevreden stellen met een vijfde in de grote prijs Stad Waregem en een tweede plaats in Prix Storme. Deze laatste werd gewonnen door de Nederlander Tom H.Kooyman, trainer/jockey. Een apart interview, want bepaald moment zei hij dat hij het gewonnen geld zeker kon gebruiken met een vrouw 'die weg weet met zijn prijzengeld'.

In de shuttlebus richting privéparking, ambiance van uit de achterste zetels. " ...zie je van Brugge zet je vanachter, je moe van voren ...".

(Patrick Stieperare en Micheline Rau/Foto: Stippy en Micheleeuw)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Sport    Geschiedenis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag