Nieuws uit de Brugse regio

Stripliefhebbers halen hart op

Stripliefhebbers halen hart op
Brugge, zondag 28/9/2014. Zaterdag 27 augustus konden de stripliefhebbers enkel tekenaars in levende lijve zien en een mooie tekening in hun album laten plaatsen. Insiders kennen deze tekenaars wel maar voor de leek is het een aangename kennismaking met enkele van onze jongere, maar zeker niet te onderschatten striptekenaars.

Simon Spruyt stelde er 'Junker' voor, het doet enigszins koud en kil aan maar dit verhaal aan de vooravond van WO I, een Pruisische jeugd boeit. We volgen een familie,… alles getekend in Pruisisch blauw, die zo een aparte sfeer weergeeft. Een pracht van een graphic novel die ontstaan is uit eerder werk van deze Mechelaar.

Een andere graphic novel is ' Het Zotte geweld', broer-zusterliefde, ontroerend, somber. Een dromerig poëtisch verhaal, nu en dan ontbreekt de galgenhumor niet. Joris Vermassen is of was een stand up comedian, bekend onder de naam Fritz Van den Heuvel. Was ook lesgever ( cursus stripauteur ) hier in Brugge.

Bruno De Roover met ' Café Cowala ', koel, droog soms iets hard. De personages zijn dieren maar handelen als mensen. Hij werkt ook voor de Vandersteen studio.
Kristof Spaey, ' Anders '. Een mysterieus verhaal met de nodige dosis humor en een fantastisch gegeven zorgen voor het nodige leesplezier. Deze Leuvenaar is ook bekend van zijn medewerking aan de scenario's van W817 en Quiz me Quick. Zondag signeert hij tevens op Bryggia's, maar dan een totaal ander genre.
Tenslotte Criva & Verhast, ( Chris Van Brussel-tek. en Stijn Verhaeghe – scen. ). ' Jorikus Magnus ', een sfeervolle schets met tal van verwijzingen naar de Karolingische periode. Een eigen interpretatie van Karel De Grote, een trilogie. Dit alles in een groezelig bruine tint die het verhaal nog een extra dimensie geeft.

Tijdens het wachten op een tekening kon men een praatje met hen maken, één aanwezige vertelde over zijn idee om een strip te maken over zijn zusje, die speciaal was. Ook zijn eindwerk voor de Steinerschool ging over de strip in de loop der jaren. Verhast luisterde met veel enthousiasme naar deze jeugdige jongen. Tussenin kon men ook genieten van een drankje aangeboden door Daniël.

(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Jongeren    Literatuur    Kunst    Tentoonstelling    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag