Verkeer

Werkzaamheden in de Eekhoutstraat en Garenmarkt

Werken in Brugge tot vrijdag, 7/11/2014:

Brugge, zondag 26/10/2014. Het stadsbestuur heeft de bvba Aannemingen Verkinderen de opdracht gegeven
een riooldeksel te herstellen in de Eekhoutstraat, in het midden van de rijbaan tegenaan de Dijver een herstelling uit te voeren aan het wegdek in de Garenmarkt, ter hoogte van huisnummer 15.

Onder normale omstandigheden voert de aannemer de werkzaamheden uit vanaf 27 oktober. Het einde is voorzien tegen 7 november.

Voor de volledige duur van de werkzaamheden wordt de Eekhoutstraat voor het doorgaand verkeer onderbroken ter hoogte van het kruispunt met de Dijver/Rozenhoedkaai. Voetgangers – en fietsers die afstappen ter hoogte van de werkzaamheden – kunnen wel steeds door. Voor het overige verkeer met bestemming Gentpoort wordt een omleiding voorzien via de Rozenhoedkaai, de Braambergstraat, de Freren Fonteinstraat, de Minderbroedersstraat en de Schaarstraat naar de Gentpoortstraat. Ook de bussen van De Lijn (lijn 1 'Ver-Assebroek' en lijn 11 'Peerdeke – Sint-Kruis') volgen deze omleiding. De haltes Eekhoutpoort, Garenmarkt en Magdalenakerk worden tijdelijk niet bediend. De reizigers kunnen wel terecht op de halte Vismarkt op de omleidingsroute, en er wordt ook een tijdelijke halte gehouden in de Schaarstraat ter hoogte van de Magdelenakerk.

Tijdens de werkzaamheden aan het riooldeksel in de Eekhoutstraat blijft plaatselijk verkeer mogelijk via de Geerolfstraat. Het éénrichtingsverkeer tussen de Geerolfstraat en de werf wordt tijdelijk opgegeven.

Tijdens de werkzaamheden aan het wegdek van de Garenmarkt – die pas starten nadat de werken aan het riooldeksel achter de rug zijn – is de Garenmarkt voor het verkeer onderbroken ter hoogte van huisnummer 15. In de Eekhoutstraat en de Garenmarkt wordt tijdelijk plaatselijk verkeer in beide richtingen toegelaten.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag