Verkeer

Werken aan de nutsleidingen in de Lane en omgeving

Werken in Brugge tot dinsdag, 16/12/2014:

Brugge, woensdag 12/11/2014. , Kleine Sint-Jansstraat en Greinschuurstraat (tussen Lane en Guido Gezellelaan) starten op 17 november

Stad Brugge wil de Lane vernieuwen. Naast de vernieuwing van de riolering en de bestrating worden ook alle nutsleidingen aangepast en vernieuwd waar nodig. De nutsbedrijven werken ook buiten de Lane, namelijk in de Kleine Sint-Jansstraat en in de Greinschuurstraat, tussen de Lane en de Guido Gezellelaan.

Uitvoering: wanneer?
De nutsmaatschappijen werken vanaf 17 november tot midden december in de voormelde straten. Er wordt in de Lane gewerkt aan beide kanten van de straat en de aannemer start aan de Hoefijzerlaan en schuift stelselmatig op richting Greinschuurstraat.
Van Hecke NV uit Temse werd, in opdracht van Synductis, als aannemer aangeduid om de aanpassingen aan de nutsleidingen te doen.
De rioleringswerken en heraanleg starten in principe begin februari 2015 en worden uitgevoerd door de bvba Cochuyt - De Smet uit Maldegem. Later volgt over de rioleringswerken nog meer info.

Verkeersverloop

De Lane wordt volledig afgesloten voor het doorgaande verkeer vanaf de Hoefijzerlaan. De Kleine Sint-Jansstraat wordt dus onbereikbaar.
De Zevensterrenstraat, de Paalstraat, de Kammakersstraat en de Kreupelenstraat worden doodlopend ter hoogte van de Lane en zijn bereikbaar via de Smedenstraat voor plaatselijk verkeer. Ook de Brandstraat wordt doodlopend op de Lane.
Buiten de werkuren en volgens de vordering van de werkzaamheden zal het plaatselijk verkeer zoveel als mogelijk toegelaten worden in de Lane, de Kleine Sint-Jansstraat, de Zevensterrenstraat, de Paalstraat, de Kreupelenstraat en de Kammakersstraat.
Als er gewerkt wordt aan de nutsleidingen op het kruispunt van de Lane met de Hoefijzerlaan, wordt n rijvak van de Hoefijzerlaan ingenomen om een veiligheidsdoorgang te creren voor voetgangers en fietsers. Het verkeer met bestemming tunnel en bestemming 't Zand en Smedenstraat behoudt zijn doorgang op de Hoefijzerlaan, zij het op het linkse rijvak.
Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, kunnen verder de Lane gebruiken.
Er geldt parkeerverbod in de Lane, in de Kleine Sint-Jansstraat en de Greinschuurstraat, tussen de Lane en de Guido Gezellelaan, zodat de aannemer ongehinderd kan werken.

Garages niet bereikbaar

Haal tijdig de wagen uit de garage want waar de aannemer werkt, is de garage niet meer bereikbaar. Wie door de heraanleg een ontoegankelijke garage heeft en parkeerproblemen ondervindt, kan contact opnemen met de Mobiliteitswinkel, Administratief Centrum 't Brugse Vrije, Burg 11, 8000 Brugge (t 050 33 53 00). Voor de duur van de werken in de straat kan tijdelijk een gratis bewonersvignet aangevraagd worden. Daarmee kan dan in de omgeving van de werkzaamheden geparkeerd worden op een plaats waar bewonersparkeren is toegelaten. Om een dergelijk bewonersvignet te verkrijgen, brengt u uw identiteitskaart, het roze inschrijvingsbewijs van het voertuig n een bewijs van het feit dat u eigenaar/huurder bent van een garage in de betreffende straat, mee naar de Mobiliteitswinkel. Deze dienst is open van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 12.30 u., op dinsdag ook van 14 u. tot 18 u.


Plan heraanleg
Men kan het plan inkijken in de Communicatiedienst, Burg 11, 8000 Brugge. Deze dienst is open elke werkdag van 8.30 u. tot 12.30 u. en van 14 u. tot 18 u. Op zaterdag is de dienst open van 9 u. tot 12 u.
Ook via de website van de Stad Brugge kan men het plan met de heraanleg van de Lane bekijken: ga naar www.brugge.be/plannen> Lane

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer op www.brugge.be/plannen
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag