Nieuws uit de Brugse regio

Tijdelijke bushalte (die andere tijdelijke halte tijdelijk vervangt) wordt tijdelijk vervangen!

Tijdelijke bushalte (die andere tijdelijke halte tijdelijk vervangt) wordt tijdelijk vervangen!
Brugge, woensdag 5/11/2014. Wij hopen dat u kan volgen wanneer we schrijven dat tijdelijk de halte Niklaas Desparsstraat door bussen van De Lijn gebruikt zal worden omwille van de afbraak van de tijdelijke bushalte in de Jakob van Ooststraat die op zich de halte aan de Biekorf verving, toen er protest was gerezen tegen een tijdelijke halte voor de Stadsschouwburg. Kunt u volgen? OK, en dan nog even meenemen dat de nieuwe bushalte in de Adriaan Willaertstraat komt, waarvoor rijrichting van deze straat wijzigt...

Het college van burgemeester en schepenen besliste onlangs om de tijdelijke halte in de Jakob van Ooststraat te verplaatsen naar de Adriaan Willaertstraat, overkant stadsschouwburg. Deze straat zal hierdoor eenrichtingsverkeer worden komende van de Vlamingstraat. De bussen zullen wegrijden van de halte via de Kuipersstraat en de Jakob van Ooststraat.

De huidige halte in Jakob van Ooststraat wordt afgebroken in de week van 10 november 2014. Tijdens de afbraakwerken, die enkele dagen in beslag nemen, zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn in de Jakob van Ooststraat. Daarom zullen de bussen van De Lijn in de week van 10 november voor een korte periode gebruik maken van de Niklaas Desparsstraat om naar de Vlamingstraat te rijden. Voor alle duidelijkheid: er wordt geen halte voorzien in de Kuipersstraat noch in de Niklaas Desparsstraat. Het stadsbestuur en de lokale politie voorzien de nodige ondersteuning om ervoor te zorgen dat de verkeersafwikkeling zo vlot mogelijk verloopt.

Van zodra de halte in de Jacob van Ooststraat afgebroken is, wordt de Niklaas Desparsstraat niet langer gebruikt door de bussen van De Lijn.

(FN-Meegedeeld-brugge)
Meer over Verkeer    Mobiliteit    Politiek    sp.a    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag