Nieuws uit de Brugse regio

Patrick Moenaert lijstduwer bij Vlaamse Verkiezingen


Brugge, maandag 16/2/2004. De CD&V heeft Burgemeester Patrick Moenaert bij de Vlaamse Verkiezingen van 13 juni 2004 aanstaande als als effectieve lijstduwer aangeduid. Dit gebeurde vanavond in het arrondissementeel bureau van de partij in aanwezigheid van algemeen voorzitter Yves Leterme.

Patrick Moenaert : 'Het is voor Brugge en de ganse regio van kapitaal belang dat de CD&V mee regeert. Daarom neem ik de moeilijke beslissing om letterlijk aan de kar te duwen.'

Boudewijn Laloo geen kandidaat

Huidig Vlaams parlementslid en schepen van FinanciŽn in Brugge, Boudewijn Laloo, heeft beslist zich niet verder kandidaat te stellen voor de Verkiezingen van het Vlaams Parlement. Op 17 april 2001 volgde hij Joachim Coens op die aangesteld werd als voorzitter van MBZ. .
Boudewijn Laloo : 'Om de belangen van Brugge en de regio optimaal te laten spelen zowel op financieel vlak als voor wat de ontsluiting van de haven van Zeebrugge betreft, meen ik dat de burgemeester de aangewezen persoon is om onze regio in Brussel te gaan verdedigen. Reeds bij mijn aanvaarding van het mandaat van Vlaams Parlementslid stelde ik duidelijk dat Brugge voor mij prioritair zou blijven. Ik heb mijn werk in het Vlaams Parlement dan ook hoofdzakelijk toegespitst op die zaken die van belang zijn voor onze stad. Bovendien vind ik de Burgemeester electoraal het best geplaatst om de paarse coalitie op Vlaams niveau te helpen breken. De functie van financiŽnschepen van de stad Brugge blijft voor mij primordiaal!'.

(FN-Meegedeeld)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Boudewijn Laloo    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag