Nieuws uit de Brugse regio

1000 handtekeningen voor beter jongeren- en fuifbeleid


Brugge, woensdag 25/2/2004. Onlangs organiseerden spirit Brugge en de Brugse prego-jongeren een actie voor een beter fuifbeleid op de Rising Sun Party in het Boudewijnpark. Daarbij werden door de initiatiefnemers naast het uitdelen van pamfletten ook handtekeningen ingezameld.

In totaal blijken een duizendtal jongeren de petitie van spirit Brugge en de Brugse prego-jongeren te hebben ondertekend.

De initiatiefnemers zullen deze morgen, vóór de start van de Brugse gemeenteraad samen met de bijhorende platformtekst afgeven aan de bevoegde schepenen Roose en Mus. De platformtekst pleit voor een beter, gecoördineerd jongeren- en fuifbeleid dat zich niet beperkt tot fuiflocaties buiten het stadscentruim.

Jongeren van Spirit en Prego Brugge overhandigden deze gisteravond net voor aanvang aan schepen van Cultuur Yves Roose en schepen van Jeugd Lieve Mus. De initiatiefnemers willen onder andere meer en goedkopere fuifzalen, de oprichting van een fuifinfopunt en nachtbussen tot vier uur in de morgen.

"Het Boudewijnpark is momenteel eigenlijk de de enige zaal waar ze nog een fuif kunt organiseren en er wat winst mee maken", zegt Jasmijn Bonte van Spirit. "Er zou eigenlijk in elke deelgemeente minstens één zaal waar maximum zes fuiven per jaar zouden kunnen georganiseerd worden. Volgens de Vlarem wetgeving mogen het er 12 zijn, maar hier in Brugge worden alle vragen met de administratieve rompslomp ingedijkt, nog voor ze starten. Daarom ook moet een stedelijkk fuifpunt organisatoren helpen bij die administratieve rompslompn", vindt Pascal Ennaert van Spirit.

De jongeren willen ook dat bij het station naast het nieuwe bioscoopcomplex ook een evenementenhal zou worden wordt opgericht.

(FN-Meegedeeld)

Meer over Film    Politiek    Pascal Ennaert    Yves Roose    Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag