Nieuws uit de Brugse regio

Snelheidsrace tussen gedeputeerden door Brugse straten!


Brugge, maandag 3/5/2004. Drie gedeputeerden van het provinciebestuur van West-Vlaanderen gaan dit weekend uitvissen welk vervoersmiddel in Brugge het snelste is.

Van Boeverbos naar Markt

De gedeputeerden Patrick Van Gheluwe, Jan Durnez en Dirk De fauw zullen daarvoor zaterdag 8 mei een wedstrijd rijden, de eerste met de fiets, de tweede met de bus en de laatste met auto. De route voor de snelheidsrace loopt van het provinciehuis Boeverbos in Sint-Andries naar de Brugse Markt.
Op de Markt zal burgemeester Patrick Moenaert als onafhankelijk aangesteld scheidsrechter de aankomsttijden van de drie deelnemers vaststellen.

De wedstrijd kadert in de Week van de Zachte Weggebruiker, waarin verscheidene acties op touw gezet worden die aandacht moeten geven aan de zwakke weggebruikers.

Meer activiteiten

Onder het motto 'Fietsen lucht op' deelt de Fietsersbond, met financiŽle steun van o.a. het provinciebestuur van West-Vlaanderen handige meeneemfietspompjes uit aan de dagelijkse fietsers. Op de Markt in Brugge vindt een heuse verkeershappening plaats met stands rond de actie 'met belgerinkel naar de winkel', een fietsbehendigheidsparcours, kinderanimatie, een fietsgraveeractie en nog veel meer.

(FN-Meegedeeld)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    Dirk De Fauw    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag