Nieuws uit de Brugse regio

Patrick Van Gheluwe wint snelheidsrace door Brugse straten


Brugge, zaterdag 8/5/2004. Drie gedeputeerden van het provinciebestuur van West-Vlaanderen hielden deze morgen een snelheidsrace door Brugse straten om te welk vervoersmiddel in Brugge het snelste is.

Van Boeverbos naar Markt

De gedeputeerden Patrick Van Gheluwe, Jan Durnez en Dirk De fauw hielden hun wedstrijd, de eerste met de fiets, de tweede met de bus en de laatste met auto. De route voor de snelheidsrace liep van het provinciehuis Boeverbos in Sint-Andries naar de Brugse Markt. Op de Markt hield burgemeester Patrick Moenaert de aankomsttijden van de drie deelnemers bij.

Fiets wint

Patrick Van Gheluwe kwam na 11 minuten 55 seconden als eerste aan met de fiets. Dirk De fauw werd met de auto tweede in 19 minuten 36 seconden. Jan Durnez werd laatste met de bus in 21minuten 36 seconden. De fiets is dus duidelijk het snelste vervoersmiddel in de stad. De bus het traagste, waarbij gedeputeerde Jan Durnez meteen relativeerde dat hij minder stress had opgelopen, en niet had moeten trappen.

Week van de Zachte Weggebruiker

De wedstrijd kadert in de Week van de Zachte Weggebruiker, waarin verscheidene acties op touw gezet worden die aandacht moeten geven aan de zwakke weggebruikers.

Meer activiteiten

Onder het motto 'Fietsen lucht op' deelt de Fietsersbond, met financiŽle steun van o.a. het provinciebestuur van West-Vlaanderen handige meeneemfietspompjes uit aan de dagelijkse fietsers. Op de Markt in Brugge vindt de rest van de dag overigens een heuse verkeershappening plaats met stands rond de actie 'met belgerinkel naar de winkel', een fietsbehendigheidsparcours, kinderanimatie, een fietsgraveeractie en nog veel meer.

(FN-Op Locatie)

Meer over Politiek    Patrick Moenaert    Dirk De Fauw    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag