Nieuws uit de Brugse regio

Fietsers in de bloemetjes


Brugge, woensdag 12/5/2004. Deze middag zette de Brugse Burgemeester Patrick Moenaert enkele fietsende Bruggelingen in de bloemetjes en wat later werden fluorescerende vestjes, armbanden en C3 borden overhandigd aan een belangrijke groep gemachtigde opzichters aan de scholen. Brugge heeft inmiddels ruim 1500 gemachtigde opzichter die de schoolomgevingen veiliger moeten maken, en is daarmee de beste stad van 't land.

Week van de Zachte Weggebruiker

De symbolische daden in het kader van de "Week van de Zachte Weggebruiker" zijn bedoeld als warme oproep om nog gericht fietsgebruik voor school-huisverkeer, woon-werkverkeer, winkelverkeer en uitgaansverkeer met de fiets aan te moedigen.

Moenaert fietst!

De Burgemeester gaf aan dat ook hij zelf, 'wanneer het maar even kan op de fiets stapt, vooral in het weekend en in de vrije tijd. Voor het werk is het moeilijk want ik moet helaas naar teveel vergaderingen buiten de stad. Straks moet ik weer naar Brussel, en met de fiets is dat wel wat teveel gevraagd,' lachtte de burgemeester.

De race

'Bovendien is de fiets ook sneller. Zaterdag hield ik de aankomsttijden van de gedeputeerdenrace en Patrick Van Gheluwe als eerste aan met de fiets, ruim 10 minuten vr Dirk De fauw met zijn auto. En dat wil toch wat zeggen. Ik had wel verwacht dat de fiets sneller zou zijn, zeker met Patrick Van Gheluwe aan het stuur, maar het verschil heeft mij wel verwonderd,' gaf Moenaert grif toe.

(FN-Meegedeeld)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    Dirk De Fauw    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag