Nieuws uit de Brugse regio

Alloo Alloo integreert een weekend lang


Brugge, maandag 31/5/2004. De Brugse schepen voor maatschappelijke integratie Lieve Mus was op zaterdag 29 mei in het café Alloo Alloo in de Hauwerstraat vol lof over een initiatief van vrijwilligers van Oranje en kinderen van het zesde leerjaar van het Sint-Jozefinstituut. De volwassenen van morgen, want dat zijn kinderen van twaalf toch wel, hadden naar aanleiding van een fuif rond de 70-80er jaren, schilderijen van kunstenaars uit die tijd nagemaakt. Warhol, Penck, Dali e.a. zijn geen vreemden meer voor die kinderen. Die werken zijn tentoongesteld in het café Alloo Alloo.

Het was een gepaste manier om het inclusieprinciepe, samenleven van validen en personen met een handicap, uit te dragen naar Brugge. De werken blijven nog een week tentoongesteld.

's Avonds ging in het café een fuif door met muziek van de jaren 70 en 80. Tot aan het sluitingsuur werd de vloer van het café heel druk bedanst. Het was de muziek die voor de ambiance zorgde en in mindere mate het geestrijke vocht.

Wie dacht dat het Alloo-weekend gedaan was na de fuif, had het verkeerd voor. Ook zondagavond ging het nog door met rond half negen werd een Nederlands orkest dat de pannen van het dak ging spelen. TisNix is een Nederlands harmonieorkest uit de buurt van Roosdaal dat bestaat uit een vijftiental leden tussen 15 tot 63 jaar, allen amateurs die maandelijks samenkomen om te musiceren. Een paar keer per jaar trekken ze er op uit om anderen te laten meegenieten.

Voor ze in Alloo binnenkwamen hadden ze eerst op drie verschillende locaties in de Brugse binnenstad gespeeld. Zoals gebruikelijk bij straatanimaties bleven heel wat mensen plakken.
Voor de gelegenheid hadden ze een liedje gemaakt over Brugge.

Brugge Brugge jouw stad
Een plekje om trots op te zijn
Brugge jij doet mij wat
Dat maakt het hier zo fijn

Maar Oranje was blij dat ze Alloo Alloo uitkozen om het weekend, en wat voor één, af te sluiten. Naar het schijnt zijn ze al besproken voor volgend jaar. Het café zal ook dan wellicht uit zijn voegen zal barsten.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Meer over Sint-Jozef    Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag