Nieuws uit de Brugse regio

Brugge viert 10 jaar stedelijke buitenschoolse opvang


Brugge, woensdag 1/9/2004. Momenteel wordt in Assebroek en Sint Michiels het tien-jarig bestaan van de stedelijke buitenschoolse kinderopvang gevierd. Op 1 september 1994 startte het toenmalige stadsbestuur, onder impuls van toenmalig schepen Georgette De Raedt–De Vriese, met het initiatief buitenschoolse opvang, nieuw in de kinderopvang.

Verkiezingsstunt

Het Boudewijnpark op St.-Michiels en het projectiezaaltje in het Daverlopark te Assebroek, fungeerden als eerste locaties voor dit vernieuwend initiatief, dat toen in de pers werd afgedaan als een verkiezingsstunt van de SP en Georgette De Raedt. Hier en daar werd toen beweerd dat de dienst binnen de kortste keren weer zou opgedoekt worden, eenmaal de stembusgang voorbij. Niets daarvan echter: de buitenschoolse opvang heeft in de loop der jaren haar noodzakelijkheid en deugdelijkheid méér dan bewezen.

Groei

In het voorjaar 1995 verhuisden de kinderclubs naar hun huidige locatie.

Bij de viering gaf mevrouw Lieve Mus, Schepen voor Lokaal Sociaal Beleid aan dat de opvang alleen in belang heeft toegenomen. Jeroom Vanderbeke werd er als superkid in de bloemetjes gezet. Hij was op eerste dag aanwezig in de kinderclub op 1 september 1994, en voor het laatst gisteren. Er was er ook een huldiging van de begeleidsters.

(FN-Op Locatie)

Meer over Assebroek    Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag