Nieuws uit de Brugse regio

Nieuwe inwoners van Brugge krijgen persoonlijke ontvangst


Brugge, vrijdag 17/9/2004. Jaarlijks worden in Brugge gemiddeld 4300 nieuwe inwoners ingeschreven. De Binnenstad, Sint-Andries en Assebroek tellen jaarlijks zo'n 730 nieuwe inwoners, Sint-Michiels en Sint-Kruis tellen er zo'n 560. Sint-Pieters telt er 260, Kristus-Koning 200, Zeebrugge 145, Lissewege en Zwankendamme 120 en Dudzele 85.

Onthaal

Op dit ogenblik is vanuit de Stad geen specifiek onthaal voorzien voor wie zich in Brugge komt vestigen. Nieuwe inwoners krijgen vandaag een infomap aangeboden, waarin naast de infogids een aantal infobrochures steekt. Het Stadsbestuur wil nieuwe inwoners echter voortaan persoonlijker onthalen. Voor de nieuwe inwoners wordt een ontvangst met receptie voorzien in de meest nabijgelegen stedelijke infrastructuur. Er worden jaarlijks acht ontmoetingen gepland. Het is immers organisatorisch niet mogelijk alle inwoners in één keer te ontvangen. Bovendien gaat dan ook weer een meer persoonlijk contact verloren.

Divers

Op de ontvangst zullen het college van burgemeester en schepenen aanwezig zijn, maar ook medewerkers van de administratie die zij dikwijls zullen ontmoeten of nodig hebben. Daarbij horen de administratie van de betrokken gemeenteafdelingen, de wijkagenten, de districtsverantwoordelijke van de wegendienst, de informatiedienst. Nieuwe inwoners zullen een persoonlijke uitnodiging krijgen voor de ontvangst.

(FN-Meegedeeld)

Meer over Sint-Andries    Sint-Michiels    Sint-Kruis    Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    Assebroek    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag