Nieuws uit de Brugse regio

Inspraak over het Ruimtelijk Structuurplan Brugge van start


Brugge, donderdag 30/9/2004. Vanavond houdt het Brugse College van Burgemeester en Schepenen haar eerste informatie- en inspraakvergadering over het voorontwerp van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan gehouden mogen worden. Dat voorontwerp opgemaakt door de Groep Planning moet een globale ruimtelijke aanpak van de gehele stad mogelijk maken, waarbij elk onderdeel steeds in relatie staat tot het geheel. Beheersing en ruimtelijke begeleiding van de stedelijke ontwikkeling staan hierbij centraal.

Leefklimaat

De stad Brugge zegt hierbij te streven naar een "rol als een regionale stad met een uitstekend woon en leefklimaat en een stad met internationale bekendheid. Daartoe zal Brugge een aanbodbeleid voeren inzake wonen en bedrijvigheid en ervoor zorgen dat haar belang als internationaal cultureel en toeristisch-recreatief knooppunt blijft zonder aantasting van de kwaliteit van leefomgeving van de eigen inwoners."

Reacties

Op de plannen is bij voorbaat al kritiek vanuit vooral groene kringen, maar ook vanuit de bedrijfswereld. Beiden zien onvoldoende samenhang in de ruimtelijke structuur die de plannen aangeven. Het worden dus wellicht interessante informatie- en inspraakvergaderingen, die de Informatiedienst, de dienst Urbanisatie en Groep Planning organiseren.

Er zullen 4 informatie- en inspraakvergaderingen gehouden worden:

De eeste gaat vanavond door om 20 uur in de Biekorf. De vergadering is bedoeld voor inwoners van de Brugse binnenstad.

Het panel zal bestaan uit Moniek Boydens (schepen van Ruimtelijke Ordening), Hugo Du Laing (diensthoofd Urbanisatie), Ingrid Leye (dienst Monumentenzorg), Ulrich Keppler en Patrick Maes (Groep Planning) en Patrick Gheysen (Informatiedienst moderator).

Voor inwoners van Sint-Michiels, Sint-Andries, Sint-Pieters, Kristus-Koning Koolkerke, Sint-Jozef, Sint-Kruis, Assebroek, Dudzele, Lissewege, Zwankendamme en Zeebruggezijn er later inspraakvergaderingen in de Magdalenazaal, in het Gemeenschapshuis van Sint Kruis en het Gemeenschapshuis van Zeebrugge

De inhoud van de plannen vindt U op: http://www.brugge.be/structuurplan/index.htm

(FN-Meegedeeld)

Meer over Ruimtelijke Ordening    Sint-Andries    Sint-Michiels    Sint-Kruis    Zeebrugge    Koolkerke    Sint-Jozef    Lissewege    Zwankendamme    Assebroek    Sint-Pieters    Monique Boydens    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag