Nieuws uit de Brugse regio

10 jaar Seniorenadviesraden in West-Vlaanderen


Brugge, maandag 18/10/2004. Het West-Vlaams Overleg van Adviesraden voor Senioren viert vandaag haar 10-jarig bestaan. Het werd in 1994 opgericht om door ervaringsuitwisseling de kwaliteit van bestaande gemeentelijke Seniorenadviesraden te verhogen.

Over de grenzen van de diverse ouderenorganisaties heen werd gewerkt aan de activering en de erkenning van de deskundigheid bij ouderen. Het overleg is een organisatie geworden van en voor ouderen waarin de ouderen zelf verantwoordelijkheid dragen.

Gedeputeerde Dirk De fauw zette het overleg zonet in de bloemen in het Provinciaal Huis het Boeverbos in Sint-Andries. In enkele toespraken werd de maatschappelijke evolutie waarin het overleg werkte uirtgetekend.

Seniorenadviesraden zijn vandaag reeds sterk ingeburgerd in ruim 50 West-Vlaamse gemeenten. Uit de ontmoeting van deze middag blijkt wel dat de adviesraden niet overal even geliefd zijn bij de gemeentebesturen, hoewel in de meeste Westvlaamse gemeentelijke beleidsmensen steeds meer "de natuurlijke reflex hebben, om senioren bij het lokale beleid te betrekken."

(FN-Meegedeeld)
Meer over Politiek    Dirk De Fauw    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag