Nieuws uit de Brugse regio

Voor een leefbaar Brugge: stadsgesprekken


Brugge, donderdag 18/11/2004. ,,De toekomst van de stad Brugge?'' Onder dit motto organiseert de Vlaamse overheid in de 14 belangrijkste steden van Vlaanderen een stadsgesprek waarop niet alleen politici en ambtenaren, maar ook bewoners en verenigingen uitgenodigd zijn.

Stedenbeleid

Na Gent en Kortrijk komt op dinsdag 23 november Brugge aan de beurt. Het stadsgesprek vindt plaats in de Gotische Zaal van het Brugse stadhuis, start vanaf 18 uur en bestaat uit een drieluik. In een eerste deel geven de verantwoordelijken van de Vlaamse Gemeenschap een korte toelichting over het Witboek Stedenbeleid, een soort manifest over de toekomst van onze Vlaamse steden.

Brugge

In een tweede gedeelte worden deze inzichten getoetst aan de praktijk vanuit Brugge. Komen daarbij aan het woord: waar nemend burgemeester Yves Roose, voorzitter Randall Lesaffer van het streekplatform, Valeer Creyf van de vierde wereldbeweging, Jos Demarest, ondervoorzitter van het OCMW, Jorijn Neyrinck van Tapis Plein en preventieambtenaar Koen Timmerman.

Up opinie

In een derde deel krijgen ook de deelnemers aan het stadsgesprek zélf ruim - meer dan twee uur - de tijd om ook hun opinies, ervaringen en ideeën in te brengen. De avond wordt om 22 uur afgesloten met een drankje, en bij het begin van de avond om 18 uur is er ontvangst met koffie én broodjes.

Meedoen?

Voor meer informatie en voor de inschrijvingen kunnen belangstellenden bellen naar Marc Vanderbiesen van de Vlaamse cel Stedenbeleid op het nummer 02/553.40.25, of een mail sturen naar info@thuisindestad.be. Voor meer info verwijzen we naar www.thuisindestad.be. Als je belt: geduld is een schone gave...

(FN-Meegedeeld)
Meer over Jos Demarest    Yves Roose    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag