stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=10062
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Oorlog over beuken in Betferkerkelaan loopt met sisser af


Brugge, zaterdag 26/2/2005. Het schepencollege heeft vriend en vijand verrast meteen mededeling dat de beuken in de Betferkerkelaan mogen blijven. Sterker nog: in een antwoord van de burgemeester op een schrijven van gemeenteraadslid Martine Matthys verwijst hij naar een collegebeslissing terzake van 6 juni 2003, een beslissing die klaarblijkelijk nooit publiek is gemaakt. In de collegeberichten en in het officiŽle persbulletin '7 dagen Brugge' is een dergelijke beslissing nooit publiek gemaakt.

Onnodige oorlog

De plannen van het stadsbestuur begin 2003 om de bomen in de Betferkerklaan tussen de Diksmuidse Heerweg en de Doornstraat te rooien, waren voor verschillende bewoners onaanvaardbaar, en klaarblijkelijk is al die tijd een onnodige politieke oorlog gevoerd overdit dossier.

Minaraad

Gezien het stadsbestuur haar 180-graden bocht terzake nooit kenbaar maakte, kwam het dossier op vraag van ondermeer Groen VZW, nog in oktober 2004 op de agenda van de Brugse Minaraad, waar zelfs de de lokale CD&V en SP.a mandatarissen niet op de hoogte bleken van de officiŽle visie van het college, want er werd toen verhit gediscussieerd en de politiek gedropte CD&V en SP.a leden verdedigden er een standpunt ,dat dus eigenlijk niet meer bestond. Hun furieus versie luidde toen, ruim 14 maanden na de nu publiek gemaakte collegebeslissing, dat de wortels van de bomen de riolering op sommige plaatsen volledig blokkeerden, en broodnodige rioleringswerken onmogelijk maakten.

(FN-Meegedeeld-Eigen Redactie)


Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com