stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=13830
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Van Volcem kandidaat lijsttrekker bij VLD in Brugge


Brugge, donderdag 29/9/2005. Tegen vijftien oktober moeten de kandidaturen ingediend worden voor de eerste acht plaatsen alsook de lijstduwersplaats bij de voorzitter van de VLD Brugge, Jean Marie Deplancke.

Mercedes Van Volcem heeft na diep beraad haar kandidatuur ingediend. Er was enige terughoudendheid na de ontgoocheling vorig jaar en slechte peilingen, maar Van Volcem wenst er "volop tegen aan te gaan en ook in moeilijke tijden voor de VLD verantwoordelijkheid te nemen."

Populairste

Van Volcem is de populairste VLD politica in West-Vlaanderen en de achtste in Vlaanderen. "Mijn kandidatuur is ingegeven door de liefde voor mijn stad. Brugge is een mooie stad. De laatste jaren is goed werk afgeleverd in Brugge maar de VLD kan de kersen op de taart leveren. We willen niet langer dat de room van de taart wordt weggeschept"

Van Volcem hoopt de VLD in de meerderheid te brengen zodat Brugge bedrijfsvriendelijker en fiscaalvriendelijker wordt. Brugge moet meer dynamiek krijgen en ook betaalbare en flexibele buitenschoolse kinderopvang zijn haar dada.

Van Volcem, secretaris van de VLD vrouwen nationaal, hoopt dat ook de VLD nationaal haar gaat steunen, aangezien de partij vrouwvriendelijk is. Zijzelf wenst tevens dat er vijf vrouwen in de eerste tien staan en dat jongeren aan bod kunnen komen. Ze hoopt tevens de volle steun van het Brugse VLD bestuur te krijgen die over de kandidaat lijsttrekkers mogen stemmen.

Door de afschaffing van de lijststem en de mogelijkheid om rechtstreeks verkozen te worden vanop elke plaats is ze enthousiast en is er alle hoop voor mensen die zich inzetten en werken...

(FN-Meegedeeld-MVV)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com