stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=16389
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

VLD voorstander van headquarterzone Chartreuse


Brugge, dinsdag 28/2/2006. De ruimte voor kantoorgebouwen is in Brugge noodzakelijk. Dat zegt VLD raadslid Mercedes Van Volcem, dien er in het verleden reeds op wees, dat de prijs voor kantoorgebouwen in Brugge per vierkante meter driemaal hoger ligt dan in Antwerpen. "Kantoorgebouwen met een goede onsluiting en een goede verbinding van het openbaar vervoer zullen bedrijven een hoofdzetels naar hier lokken. Zowel KBC als Fortis en de nationale Bank verlieten Brugge. OOk Belgacom is uit Brugge vertrokken," klaagt Van Volcem. Nieuwe kantoren van bvb. Nuon, Luminus, of decentralisatie van de federale admistraties zou mogelijk worden."

Van Volcem is net als de bond beter leefmilieu voor de ontwikkeling van kantoorgebouwen aan het station. "Voor mij is het geen verhaal van keuzes. Het is een en-en verhaal. Kantoorgebouwen dienen niet in woonerven of residentiŽle buurten neergepoot te worden, zoals kristus koning, maar wel op plaatsen waar er openbaar vervoer is, zoals aan het station. Ruimte om te ondernemen is noodzakelijk voor de werkgelegenheid. Tevens dient er voldoende aandacht te worden besteed aan diensten, nieuwe diensten, nieuwkomers, creatieve mensen, trendsetters."

Administratief gebouw voor alle stadsdiensten

Reden waarom Van Volcem tevens pleit voor een groot administratief gebouw voor alle stadsdiensten met ondergrondse parking aan de acherterzijde van het station. Nu betaalde de stad reeds 1.5 miljoen euro aan intranet -glasvezelverbindingen en dient er nog veel geÔnvesteerd te worden. Beter zou zijn te investeren in ťťn groot administratief gebouw zoals in Gent op het Zuid. De centralisatie van stadsdiensten biedt heel wat voordelen voor de inwoner en leidt tevens tot een efficiŽnter, goedkopere en performantere overheid. De gebouwen die leeg komen te staan kunnen volgens de noden anders worden ingevuld. De technische dienst aan de Oostmeers zou verder in het Oud Sint-Jan geÔntegreerd kunnen worden.

Stadion

"De ruimte is zeer gegeerd. Zelfs Club Brugge wenst er een nieuw stadion op te ontwikkelen." Van Volcem vindt dat de stad Brugge mee moet investeren in een nieuw te bouwen stadion. Ze heeft immers twee ploegen in eerste klasse. De ploegen zijn tevens ambassadeurs van de stad. Waar dit best plaats vindt, dient nader te worden onderzocht.

(FN-Meegedeeld-VLD)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com