stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=17942
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Scientology Kerk ronselt in Brugge (Update)

Nieuws
Brugge, zondag 16/7/2006. Enkele 'Pastorale Werkers' van de Scientology Kerk stonden vandaag in Brugge op het Zand met een promotiestand. Ze gebruiken er ondermeer beelden van de bijstand aan brandweerlieden en reddingspersoneel op Ground Zero in New York en in het grote Tsunami rampgebied in AziŽ als blikvanger, om Bruggelingen warm te maken voor de organisatie, die in ons land geen erkenning als godsdienst krijgt, omdat het volgens justitieminister Laurette Onkelinx (PS) in 2005 "om een sekte gaat waartegen bovendien een onderzoek loopt wegens fraude." (3)

Scientology

Scientology is een sekte gebaseerd op de seculiere filosofie van auteur L. Ron Hubbard. De Duitse overheid noemt Scientology een gevaarlijke organisatie die meedogenloos naar maximale financiŽle opbrengsten streeft (1) en ook in andere landen (4), waaronder BelgiŽ lopen meerdere onderzoeken, vooral naar de financiŽle handel en wandel van de organisatie, die in het verleden ook meermaals in drugstrafieken (5) en brainwashtechnieken (2) betrokken was.

Toch kreeg de Scientology-beweging klaarblijkelijk toestemming van de stad om hier op het Zand leden te ronselenÖ Wij vroegen naar het waarom van de campagne en keken of Bruggelingen wisten waarover de gele tent voor het Concertgebouw stond.

(FN-Op Locatie)

Update

Scientology betwist onze berichtgeving, vandaar een paar toelichtingen: Wij vonden in totaal meer dan 261 gerechterlijke dossiers verbonden aan uitspraken, die onze stellingen kracht bij zetten, maar zullen ons, gezien wij ook nog andere zaken te doen hebben, tot enkele beperken, in de hoop onze vakantie door te komen, zonder om de dag een Scientology medewerker aan de telefoon te moeten krijgen, die probeert dit stuk, dat voor de volle 100% op feiten is gebaseerd, te weerleggen.

1: Duits minister voor Arbeid Norbert Bluem in "Welt am Sonntag" op 18 September 1994. Achteraf in een proces door het Duitse gerecht gerechtvaardigde uitspraak.
2:The California Court of Appeal bevestigt uitspraak van Supreme Court in Wollersheim en legt de Scientology kerk wegens "brainwashing" een straf van 30 miljoen dollar op, die later werd bijgesteld tot 2,5 miljoen.
3:Belga berichtgeving van 20 jul 2005 te vinden in alle Belgische dagbladen van die dag.
4: Bij wijze van voorbeeld, want er zijn er honderden: uitspraak van het hof van Madrid op 12 December 1994.
5: Ook bij wijze van voorbeeld, want er zijn er velen: het hof van Milaan veroordeelt op 18 Januari 1997 worden 28 Scientology leden wegens lidmaatschap van een criminele organisatie, die ondermeer drugstrafieken regelt, veroordeeld tot straffen tot 20 maanden. Eerder, op 6 december 1986, had de Italiaanse politie omwille van deze zaak in de omgeving van Milaan 11 door de kerk opgerichte "Narconon drug rehabilitation centers" gesloten.

Frank Neirynck
Hoofdredacteur

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com