stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=18203
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Eerste Vlaamse mosselen op de markt


Oostende, woensdag 16/8/2006. Eind deze of begin volgende week zullen de eerste 3000 kg Vlaams mosselen te koop worden aangeboden. Dat is vandaag gezegd bij de voorstelling van de eerste Vlaamse mosselen. De verkoop is afhankelijk van de goedkeuring van het federaal voedselagentschap. Ze werden geoogst uit de kooien 5 km voor de kust van Nieuwpoort.

De NV Ship Technic rond Willy versluys en Jose Reynaert zal na de zomer 50 kooien uitzetten en verwacht tegen volgende zomer een opbrengst van 50 tot 100 ton mosselen.

Geen groothandel

Opvallend is dat de eerste Vlaams mosselen niet in de groothandel aangeboden worden, maar aan particulieren zullen verkocht worden in de vismijn van Oostende. Dat zal eerstdaags gebeuren nadat het federaal voedselagentschap haar goedkeuring geeft. De Vlaamse mosselen zullen goedkoper zijn dan de Zeeuwse en bevatten meer mosselvlees. Deze middag bleek dat de mosselen lekker zijn, geen zand bevatten en een lichtere schelp hebben dan de zeeuwse mosselen. "Belgische frieten moeten voortaan met Belgische mosselen op de markt kunnen komen," zegt Ivan Victor, van de Stichting Duurzame Visserijontwikkeling.

(EFO-FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com