stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=18205
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Crematorium De Blauwe Toren breidt uit

Economie
Brugge, woensdag 16/8/2006. Deze middag is door burgemeester Patrick Moenaert de 'eerste steen' gelegd van een bijkomende ruimte aan het crematorium op de parkbegraafplaats "Blauwe Toren.'

"Het crematorium kampt al jaren met plaatsgebrek, vooral voor de ceremonies. Daarvoor komt nu een tweede aula en een tweede ontvangstruimte. De koffiekamer wordt verplaatst naar de nabijgelegen hoeve, die daarvoor volledig wordt heringericht," zegt crematoriumverantwoordelijke Lydia Surinx.

Aantal investeringen

Brugge is momenteel nog het enige West-Vlaamse crematorium, maar er komen er binnenkort nog twee: in Oostende en Kortrijk. Brugge is één van de belangrijkste crematoria in België met 5260 crematies in het jaar 2005. Al enkele jaren manifesteerde, was de ruimte voor het ceremoniële gedeelte veel te klein geworden. In 1989 werden maar 1880 mensen gecremeerd in het centrum, dat op een capaciteit van 3500 was berekend. Daar zat men in 1998 al ruim over en het bijbouwen van een tweede aula met een veel ruimere capaciteit werd toen al geconcipieerd, maar omwille van veel juridische problemen steeds weer uitgesteld. Familie, vrienden en kennissen van de overledene zullen voortaan op een comfortabeler manier afscheid kunnen nemen. De gescheiden aula's zullen contact tussen verschillende ceremonies ook vermijden.

De uitbreiding kost 2 miljoen euro en wordt volledig betaald door de privé uitbater van het ceremoniegedeelte van het crematorium.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com