stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=18282
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Expressweg in Brugge: 'Teveel is teveel'

Nieuws
Brugge, vrijdag 25/8/2006. Een week voor de start van het nieuwe schooljaar en de start van een nieuw werkjaar voor tal van jeugdverenigingen, voeren 3 actiegroepen nu zaterdag 26 augustus om 11u aan het kruispunt van de N31 met de Legeweg te Sint-Andries Brugge. Het Bloemendaele Comité, de Werkgroep Expresweg Veiliger en Groen vzw, die al jaren actief zijn rond de optimalisatie van de N31, voeren er samen met de Brugse Fietsersbond, actie.

Terug naar school

Binnenkort zullen immers terug duizenden scholieren, leden van jeugdbewegingen en tal van zwakke weggebruikers, de drukste gewestweg in Vlaanderen moeten kruisen op kruispunten die op zijn minst als levensgevaarlijk zijn te beschouwen. 'De cijfers die in augustus '06 bekend gemaakt zijn, door de Afdeling Beheer Wegverkeer van de Vlaamse overheid, zijn hallucinant! Teveel is teveel Andries Neirynck van het Bloemendaele Comité.

Tunnels

Er is een sprankel hoop, gezien de start van de werken voor de aanleg van een tunnel ter hoogte van de Koningin Astridlaan en de aanleg van een gecombineerde voetgangers- en fietsertunnel ter hoogte van de Witte Molenstraat, maar van de plannen voor de volledige optimalisatie van de N31 met tunnels wordt politiek gezwegen in alle talen.

42.100

'42.100 voertuigen per dag maken de expressweg de drukste gewestweg van Vlaanderen. 'Gezien het belang van deze gewestweg voor een zeer snel groeiende Zeehaven en voor de ontsluiting van het stadsverkeer van Brugge, moet de N31 dringend ook helemaal bovenaan de lijst staan, van de geplande grootse werken,' zegt Neirynck. 'De mogelijke investering van de Chinese Shanghai International Ports Group in de nagelnieuwe terminal van APM in de Zeebrugse voorhaven, de komst van een hypermarkt aan het industrieterrein De Blauwe Toren, de komst van de KHBO, de druk draaiende Kinepolis en tal anderen zorgen ervoor dat het verkeer exponentieel aan het stijgen is.'

Verkiezingen

'We vragen dan ook aan alle kandidaten voor het Brugse Burgemeesterschap om van deze N31 een topprioriteit te maken de komende 6 jaar. We dringen dan ook verder aan bij de Ministers Kris Peeters en Kathleen Van Brempt en Minister President Yves Leterme om samen met het West-Vlaamse provinciebestuur, het Brugse stadsbestuur en onze streekparlementairen, dit dossier met bekwame spoed verder te behartigen: het kruispunt Legeweg met aanleg van de open sleuf tot aan de Koningin Astridlaan, het kruispunt Bevrijdingslaan, het kruispunt Koning Albertlaan, hhet Kruispunt Chartreusewegen het kruispunt in het centrum van Lissewege moeten dringend aangepakt worden. Uitstel zal dodelijke slachtoffers eisen,' besluit Neirynck.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com