stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=18329
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugse dame ontvangt lottopot uit de stadskas


Brugge, dinsdag 29/8/2006. Het Brugse College van Burgemeester en Schepen heeft beslist een voormalig personeelslid van de stad een schadevergoeding uit te betalen van maar liefst 561.000 €, hetzij 22,5 miljoen Bef wegens onrechtmatig ontslag.

Volgens gemeenteraadslid Lucien Decoorne, die de kwestie publiek heeft gemaakt, "wist de stad bij voorbaat dat ze de zaak zou verliezen, gezien er reeds aanbetalingen werden verricht." Decoorne noemt de kwestie "een voorbeeld van wanbestuur, waarbij een dame de gelukkige winnaar is van een reusachtige lottopot. Op kosten van de Brugse belastingsbetaler uiteraard. Plus de kosten (15.194€) en de honoraria van de advocaten..."

Geen alleenstaand geval

Volgens Decoorne lopen er nog een 40 tal vergelijkbare zaken, en leert het stadsbestuur niet uit fouten en voorgaanden: "niemand tekent verantwoordelijkheid, de gemeenschap draait er toch voor op. Dit is een vorm van machtsmisbruik."

Gemeenteraad

Vorig jaar, op 28 juni, haalde Decoorne, samen met enkele oppositiegenoten in de gemeenteraad zwaar uit naar het stadsbestuur, over een gelijkaardig dossier waar lesuren van een pianobegeleider in het Conservatorium werden ontnomen. "Een benoeming kan immers niet ongedaan worden gemaakt zonder zwaarwichtige feiten, om dat te weten hoeft men geen jurist te zijn," zegt Decoorne, die zich met de betaling door de stad gesterkt ziet in zijn kritiek. Ondertussen nam dát personeelslid loopbaanonderbreking en stapte zij naar de Raad van State. Wordt vervolgd...

De beslissing van het Brugse schepencollege om 22 miljoen frank uit te betalen wegens onrechtmatig ontslag

(FN-Meegedeeld-LD)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com