stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=18421
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Lippens wil afzonderlijk debat voor lokale partijen


West-Vlaanderen, vrijdag 8/9/2006. De burgemeester van Knokke-Heist, Graaf Leopold Lippens, stelt voor dat de kleine lokale partijen een eigen debat krijgen in het Boeverbos, los van de grote partijen die naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hiermee hoopt Lippens dat de ontstane controverse over het provinciale debat kan worden uit de weg gegaan.

Aan het door de provinciebestuur georganiseerde debat mogen alleen partijen deelnemen, die een nationaal nummer hebben, terwijl het om lokale en provinciale verkiezingen gaat. Dat is bij veel lokale bestuurders in het verkeerde keelgat geschoten, maar Lippens heeft een compromis:

"Ik heb begrip voor het feit dat niet alle partijen aan één debat kunnen deelnemen. Dat zou een kakafonie worden," vreest Lippens, maar vindt dat het Provinciebestuur een alternatief debat voor de lokale partijen zou moeten toelaten.

Leuker

"Dat debat zou zeker veel leuker worden dan het debat van de grote partijen. Lokale mandatarissen, van lokale partijen zeggen meestal echt wat ze menen, en dat is uiteraard veel leuker..." zo promoot Lippens zijn idee.

AX

"Wij hebben uiteraard als lokale partij heel wat nuttige voorstellen aan te brengen, die onze burgers van nabij aanbelangen, zoals in het dossier van de AX, waarvan we hopen dat onze visie verwerkt wordt in de uiteindelijke plannen, in het belang van de inwoners, vooral van Westkapelle."

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com