stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=18468
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Franse druk verplicht misschien tot aanleg Noorderkanaal

Economie
Brugge, donderdag 14/9/2006. Het ziet er naar uit dat onder Franse druk er misschien toch zal worden beslist tot de aanleg van een Noorderkanaal, als een drastische verbetering van de vaarweg tussen Zeebrugge en en het binnenland, midden door het Meetjesland.

Dat zegt Christiaan Van Lancker van de Bond van Eigenschippers, die verwijst naar de aankondiging, dat er begin 2009 een aanvang zou worden genomen, met de aanleg van een Seine-Scheldekanaal in Frankrijk, dat 106 kilometer lang wordt en geschikt is voor schepen tot 4400 ton.

Concurrentiepositie

"Als dat kanaal er zou komen, zonder Noorderkanaal als Vlaams alternatief, dan riskeert Zeebrugge daar commercieel zeer sterk onder te lijden. Waar Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters het op ruim 1 miljard euro geschatte Noorderkanaal eerder te duur vond, zou dit kanaal aansluitend op het Franse Seine-Scheldekanaal Zeebrugge en Vlaanderen extra troeven geven," meent Van Lancker.

Werkgroep

Minister Peeters heeft in elk geval reeds een werkgroep opgericht, die de gevolgen van twee mogelijke trajecten van een Noorderkanaal te onderzoeken.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com