stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=18673
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Inval bij La Compagnie du Zoute vertraagt bouwdossiers


Knokke-Heist, woensdag 27/9/2006. "Zowel de gerechtelijke inval bij La Compagnie du Zoute, als de manier waarop bouwdossiers sinds die inval worden behandeld, brengen de lokale bouwsector in de problemen." Dat zegt Geert Deman, voorzitter van het Netwerk van Ondernemers, afdedling Knokke-Heist.

"Zo is het momenteel meer dan 6 maanden wachten op een bouwvergunning, waardoor bepaalde werken niet meer op tijd kunnen worden uitgevoerd of opgeleverd. De bouwesector ligt sowieso al 2 maanden volledig stil omwille van het toeristisch seizoen," zegt Deman. "Nu men weer aan de slag kan, blijken de nodige vergunningen er niet te zijn."

Administatie in de war?

Aannemers die een aanvraag hadden ingediend begin dit jaar krijgen nu pas de opmerkingen van de Gemeente te verwerken. Hierdoor komen werkschema's in de problemen. Ook voor bedrijven die instaan voor de inrichting, is dergelijk werkwijze niet meer houdbaar. Na contacten met het Gemeentebestuur blijkt de achterstand te maken te hebben met juridische onderzoeken en het ontbreken van het nodige bijkomende personeel.

Heulebrug

Het probleem kent intussen ook al haar sociale gevolgen in de verkaveling Heulebrug, zo zijn er tal van mensen waarvan het huurcontract al werd stopgezet met het oog op hun verhuis. Door de achterstand moet men uitkijken naar een tussenoplossing, maar zijn er ook financiŽle gevolgen. Men moet naast de afschrijving van de hypotheek ook opdraaien voor de extra huurkosten.

Communicatie

Volgens Deman, moet het Gemeentebestuur duidelijker communiceren over de achterstand op de dienst stedenbouw met de betrokken aannemers en extra personeel aantrekken om de achterstand op een zo kort mogelijke tijd weg te werken.

(FN-Meegedeeld-NVO)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com