stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=18867
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Scarlet: als de klant klaagt, gooien wij de telefoon dicht


Nationaal, dinsdag 17/10/2006. Telefoonmaatschappij Scarlet heeft een nieuwe klantenstrategie ontwikkeld, zo blijkt uit onderzoek van onze redactie: als de klant belt met een klacht gooit Scarlet gewoon de telefoon dicht.

Na 40 minuten wachttijd

Het bedrijf reageert op zeer eigenaardige wijze op verschillende terechte klachten over slecht werkende telefoonlijnen: nadat de telefoongebruiker gemiddeld 45 minuten naar een wachttoon heeft geluisterd, en alvorens de klant uiteindelijk aan een medewerker het probleem te kunnen uit de doeken te doen, of voor Scarlet een oplossing plant, gooit Scarlet gewoon de telefoon dicht.

Boxenmiserie

Scarlet heeft klaarblijkelijk veel meer problemen dan ze aankan met 'Scarlet Boxen' die het massaal opgeven. En in plaats van die dan onder ogen te zien, lijkt de strategie van Scarlet er op gericht te zijn, die problemen verder voor zich uit te schuiven. Volgens Luc Tuerlinckx van de Ombudsdienst voor Telecommunicatie betreft het hier absoluut geen alleenstaand geval en is de politiek van zeer slechte klantendienst van Scarlet een bekend gegeven: "het bedrijf heeft sinds de invoering van Scalet One duidelijk meer problemen dan het aankan..." Daarbij zijn wachttijden voor een eenvoudige vervanging van een defect toestel tot drie maanden "volkomen normaal" geworden. "Als we een aantal klachten bundelen en gezamelijk aan het bedrijf doorgeven, wil dat wel eens helpen, maar zelfs daarop durf ik geen garantie meer op te geven," zucht de Ombudsman.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com