stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=19311
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

VLD: aandacht voor toeristische ontwikkeling Lissewege


Brugge, woensdag 22/11/2006. Winter in Brugge is de campagne in samenwerking van het stadsbestuur om de hotelsector te ondersteunen in kalme wintermaanden alsook om meer spreiding van toeristen te bewerkstelligen zodat het voor de inwoners van de stad leefbaar blijft.

Lissewege

Mercedes Van Volcem (VLD) wil dat het stadsbestuur ook inspanningen doet voor het Brugs Ommeland, inzonderheid voor het witte dorp Lissewege in de winter. In de zomermaanden in er wat volk door de beeldenroute en door diverse strandgangers die komen nuttigen in de horecazaken en restaurants. In de winter is Lissewege eerder wat doods en heeft dit ook effecten op de restaurants. Nochtans bieden de Valckenaere, Goedendag, Saeftinghe, Pepermolen, Ter Doest,en anderen een kwaliteitsproduct, maar zonder activiteit er om heen, blijft het stil.

Voorstel

Van Volcem doet dan ook het voorstel om in de winter een poëzieroute te lanceren en dit te koppelen aan gastronomie. Cafés en restaurants, maar ook huizen met gedichten aan het venster. Ook voordracht van poëzie zou kunnen gegeven worden in de Kerk afwisselend met concerten. Dichters zouden ook bepaalde dagen en avonden hun gedichten kunnen voorlezen, in de school, de restaurants, …Ook de verkoop van poëzie zou door plaatselijke handelaars kunnen verkocht worden en ook voor de VVV zou daar een taak weggelegd zijn. Van Volcem wenst op deze wijze het witte Polderdorp in de winter op de kaart te zetten.

Campagne

Ook een folder, een spotje op focus, reclame via lokale radio's … moeten kunnen, vindt Van Volcem: "het stadsbestuur moet ook investeren buiten de stadskern. De handelsgebuurtekring organiseert een Kerstmarkt op 9/12 maar extra impulsen zijn noodzakelijk."

Suggesties zijn welkom : mercedes@vanvolcem.be

(FN-Meegedeeld-MVV)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com