stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=19444
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Jean-Marie Dedecker naar de N-VA


West-Vlaanderen, donderdag 30/11/2006. Deze morgen is op een persconferentie van Bart De Wever, voorzitter van de N-VA, na een eerder perslek, bevestigd dat Jean-Marie Dedecker als nieuw lid tot de partij is toegetreden. "Door het perslek is de toetreding in een versneld tempo moeten gebeuren, en heeft het overleg met onze kartelpartner niet echt de ruimte gehad, maar binnen de partij is hier zowel op nationaal als op arrondissementeel en lokaal vlak overleg over gepleegd, met een consensus voor gevolg," zegt De Wever.

Geen problemen verwacht

"Wij verwachten geen problemen met Jean-Marie Dedecker in onze partij. Bij de VLD was hij het slachtoffer van een politieke karaktermoord en werd in het kader daarvan ls een enfant terrible afgeschilderd. Ons ideeengoed ligt zeer dicht bij elkaar en wij kunnen het politiek zeer goed met elkaart vinden. Dat zal ongetwijfeld ook naar buiten toe blijken," zegt De Wever.

Coalitie Oostende

In Oostende haastte CD&V zich, om te melden dat er vanaf 1 januari geen lokale kartelafspraken meer zijn en dat CD&V en N-VA er in de gemeenteraad geen gemeenschappelijke fractie zullen vormen. "Bijgevolg maakt de Heer Dedecker geen deel uit van de coalitie," zo luidt het CD&V persbericht.

(FN-Eigen berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com