stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=19555
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Bedrijfsbeplanting 22 landbouwbedrijven bekroond

Economie
Brugge, dinsdag 12/12/2006. Deze morgen werden in het provinciaal hof op de Markt in Brugge 22 West-Vlaamse landbouwbedrijven bekroond, omwille van hun opvallende bedrijfsbeplanting.

40 jaar

Bijna 40 jaar kunnen West-Vlaamse bedrijfsleiders beroep doen op de medewerking van het Provinciebestuur om gratis advies te verkrijgen rond aanplantingen rondom het bedrijf, en de actie hoeveverfraaiing wil de aankleding van land- en tuinbouwbedrijven in het landschap te verbeteren door het advies.

In 2006 werden voor de 40e maal prijskampen bedrijfsbeplanting ingericht om extra aandacht van de bedrijfsleiders te vragen, voor beplanting en omkadering van woning en bedrijf. In tegenstelling tot andere wedstrijden, is er hier geen rangorde. De winnende bedrijven krijgen een diploma met een gouden of zilveren medaille.

Belang

Volgens de kersverse gedeputeerde Bart Nayaert, bewijst het aantal deelnemers en hun inzet, dat land- en tuinbouwers willen werken aan een mooi erf, waar het goed is om te wonen en te werken, maar ook oog hebben voor een mooi landschap.

In het voorbije jaar werden er door onze landschapsarchitect 174 adviezen afgeleverd, waarvan 125 voor bedrijfsbeplanting en 49 voor architectuur.
"Deze bedrijven bouwen ook en vooral aan een maatschappelijk draagvlak voor de landbouw. Voor het imago van onze sector zijn deze mensen vitaal," zegt Nayaert.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com