stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=19713
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Omzet van Zeebrugse Visveiling over de 50 miljoen euro

Nieuws
Zeebrugge, vrijdag 29/12/2006. De Zeebrugse Visveiling heeft in 2006 een omzet van ruim 50 miljoen euro gerealiseerd. Ondanks de sloopregeling en enkele spijtige faillissementen, waardoor de aanvoer van vis in kilogram met ruim 100 ton daalde naar 10.778.182 kilogram, steeg de omzet met 1.339.231 euro. De is werd immers voor gemiddeld 13% duurder verkocht. Die hogere prijs had ondermeer te maken met de duurdere soorten vis die werden aangevoerd, maar ook met een algemene prijsstijging van vis, die ook door andere vismijnen werd vastgesteld.

Thuishaven Vlaamse visserij

Uit de jaarcijfers voor 2006 van de Zeebrugse Visveiling, blijkt volgens Directeur Johan Van De Steene, dat de visveiling stevig op de eerste plaats van de Vlaamse visserij blijft, en "dat heeft vooral te maken met het feit dat de vissers zelf hebben gekozen voor de oorspronkelijke thuishaven van de Vlaamse visserij."

Groei

Zeebrugge zal kpomend jaar verder groeien volgens Van De Steene, die verwijst naar de "30% extra verwerkingscapaciteit die in het begin van volgend jaar bij zal worden in gebruik genomen, waardoor ook de tewerkstelling in de visserij verder zal stijgen."

(FN-Meegedeeld-ZV)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com