stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=19926
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

2000 handtekeningen: Tiko en Maria moeten blijven

Nieuws
Brugge, vrijdag 26/1/2007. "Tiko en Maria moeten blijven." Dat riepen de collega leerlingen van Tinatin en Mariam Maisuradze vanavond, toen ze bij burgemeester Patrick Moenaert een 2000-tal handtekeningen overhandigden, van leerlingen en ouders van de FrÍres, het Technisch Instituut Heilige Familie, het Sint Lodewijkscollege en het St.-Leocollege. De twee meisjes werden met hun vader het afgelopen weekend opgesloten in het gesloten centrum van Steenokkerzeel, in afwachting van hun uitwijzing. Ze werden inmiddels weer tijdelijk vrijgelaten.

Carlos Knockaert, directeur van het SFX, hoopt dat Tiko en Maria alvast dit schooljaar zullen mogen uitdoen: "Tiko is een voorbeeldig meisje, gehoorzaam, ze spreekt perfect Nederlands en is helemaal geÔntegreerd."

Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) was zichtbaar aangedaan door de actie, waarvoor een 150-tal leerlingen van de FrÍres tot ruim na 7 uur op school waren gebleven: ze zouden de burgemeester overtuigen, waarom Tinatin, op school beter bekend als Tiko, en haar zusje Mariam, beiden afkomstig uit GeorgiŽ in Brugge moeten blijven. Zi is immers de beste vriendin van de halve school.

Humanitair onverantwoordbaar

Ook Moenaert noemde het terugsturen van de twee voorbeeldige nieuwe Vlaamse meisjes "humanitair onverantwoordbaar." Moenaert hoopt van Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael een oplossing te kunnen krijgen, zodat de kinderen hier op zijn minst hun school zouden kunnen af maken.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com