stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20152
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Zeebrugse Visveilig blijft records noteren en lauwert vissers

Economie
Zeebrugge, maandag 19/2/2007. Maandagnamiddag reikte de Zeebrugse Visveiling naar jaarlijkse gewoonte de prijzen uit voor de grootste besomming. Per categorie werd een schip van een rederij in de bloemetjes gezet. De Nederlandse familie Schot, Michael Vandierendonck, de gebroeders Neyts en familie Dewaegenaere liepen met de eer weg. De prijs voor beste kwaliteit ging voor de Eurokotters naar de Nederlandse familie Boudt en Rik Verpoorter kaapte de prijs weg bij de Boomkorvaartuigen.

Derde keer nummer één

Eddy Dewaegenaere en zijn zoon wonnen voor de derde keer de grootste besomming, maar uitkijken naar een vierde overwinning, doet hij met alle voorzichtigheid.

Directeur Johan Vandersteene kon nu al met trots de stijging van de omzet voor 2007 verkondigen. 7 % stijging in januari lijkt een trend te zetten.

Ook kwalitatieve groei

De doelstellingen voor 2007 van de Veiling bestaan uit het verder investeren in de veiling zelf op gebied van sortering, hygiëne voor de HCP-normen en veiltechnisch om zo in de top tien van West – Europa te blijven. De Visartsluis is opnieuw geopend en het visserijcentrum wordt logistiek verder ontwikkeld. Commercieel manager Eddy Landuyt ziet de kwaliteit van de vis dan ook verder vooruit gaan, wat betere prijzen voor de vissers betekent.

(SGD-Op Locatie)


Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com