stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20196
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brouwerij De Halve Maan breidt verder uit

Economie
Brugge, dinsdag 20/2/2007. De enige overblijvende Brugse brouwerij "De Halve Maan" zal met een investering van 400.000 euro de zaak uitbreiden, om de productiecapaciteit te verdubbelen. Dat zegt de eigenaar Xavier Vanneste.

"Door de sterk toenemende vraag naar ons succesbier ┤Brugse Zot┤ moeten we wel. Doordat we veel prijzen hebben gewonnen volstaat de brouwerij niet meer. We kunnen nu maar 6.000 hectoliter bier produceren op jaarbasis, en we kunnen vooral piekmomenten niet aan," zegt Vanneste.

Volgens Vanneste bewijst de groei dat er ook ruimte is voor kleine brouwerijen, ondanks de markttrend terzake: "Tegen de trend ingaan kan dus ook werken. Klaarblijkelijk zoekt de markt naar alternatieven voor wat de grote brouwerijen produceren en daar spelen wij op in. Toen we van start gingen, konden we ons dit enorme succes ook niet voorstellen, maar nu moeten we dus bijsturen, en de goeie richting uit."

Enige tijd terug werden al twee tanks ge´nstalleerd, en daar komen er in de komende dagen nog 7 bij. Er komen ook twee opslagsilo┤s waarin 20 ton mout kan worden gestockeerd.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com