stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20306
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

1400 hectare extra bedrijventerreinen nodig


West-Vlaanderen, donderdag 1/3/2007. West–Vlaanderen heeft nood aan bedrijventerreinen, zo blijkt uit een studie, uitgevoerd door het Regionaal Sociaaleconomisch Overlegcomité van Midden–West–Vlaanderen, waarin onderzocht werd hoe groot de ruimtebehoefte voor bedrijventerreinen is.

Professoren Wim Vanhaverbeke en Peter Cabus hielden zich met de studie bezig. Ze haalden heel wat cijfermateriaal uit de kast en bekeken het onderzoek vanuit verschillende invalshoeken. De studie wordt gekenmerkt door "een grote consensus over de immense belangrijkheid."

De ondernemers waren jarenlang vragende partij maar er was geen aanbod. Nu wil de provincie samen met de RESOC's "op een verantwoorde zuinige manier vanuit de overheid kijken voor bedrijventerreinen." 1400 hectare extra bedrijventerreinen blijkt volgens de studie nodig te zijn...

Reserve

Bedrijven en particulieren hebben nochtans zo'n 1200 hectare in reserve maar deze gronden zijn "niet zomaar aansnijdbaar." Ook het project van de Brown Fields wordt verder bestudeerd. Het RSV voorzag tot 2007 maar nu is alles wat RSV voorzien heeft op en er zijn nog geen nieuwe plannen.

(SDG-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com